Neden mi Atatürk?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Adam Allah'ın yasaları ile yönetilmek için isyan etti ve davası uğruna öldü. Benim bildiğim ve okuduğum Kur'an buna şehit der ve cennetin en güzel köşesini Şeyh Said'e ayırır. Ben dinci biri değilim yine de saygım var.

1753912493905.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Yukarıdaki mesaj sizin içinde geçerli. 10 yaşındaki biri bile bunu bilir. Böyle amacı olsa zayıf anında vururdu.
İngilizler o zaman destek vermedi Sa*t'e ne yapsın garibim.

Bu sadece Irak için değil diğerleri içinde geçerli. Sonuç itibariyle şuanki halleri kendi suçu. Ayrıca çocuklarının adı Coni olmadı, veya yok olmadılar 😀.
Kendi benliklerini kaybettiler tamamen. Yıllarca sömürüldüler. Özlerinden koparıldılar. Kendilerini kaybetmelerinin en büyük sebebi de budur.
Evet o yüzden iddia dolaşıyor diye partileri kapattı.
Ülkenin bekası için yapıldı yapıldıysa da. Kaldı ki hepsini de Atatürk kapatmadı o partilerin. Kendi içlerinde gitti bir kaçı. İstese direkt diktatörlük ilan ederdi. Zaten bizim halkın bir şey diyeceğini sanmıyorum açıkçası.

30 yıldır oruç tutmuş değilim, cuma dahil namaz da kılmam.
Dinle imanla alakam da yok, problemim de yok.

Yukarıdakileri neden yazdığıma gelince sebebi şu:
Aşağıda yazdıklarımdan sonra kötü birşey yazmamış olsam bile MALUM KİŞİLER direk ithama geçer.. AKP li diye fişler veya dinsel bir tepkim olduğunu iddia eder.

Değer verdiğim üç şey var = Mantık, empati ve tutarlı olmak.

DinCİ ler bağnaz ise AtatürkÇÜler ondan daha bağnaz.
Öyle olmasa idi zaten iktidarda AKP olmazdı.
Özeleştiri yapmaktan aciz iseniz olduğunuz yerde sayarsınız.
Atatürkçü olduğunu iddia eden kişilerin herbiri kendini Atatürk sanıyor heralde. Tırnağı bile olmazsınız, olsanız olsanız düşmanı olursunuz ya da ayakbağı.

Bayağı kudurdum kardeşim. Üstümde asgarî ücrete çalışmak için sabah kalkacak gariban babanın üzüntüsü ve siniri çöktü.

Milletin ailesini de bu işe karıştırmaya mı başladın, ya hu tamam be kardeşim davası uğruna ölen elemanın çok haklı helal olsun aferin ona ya bu nasıl bir hırstır ya. Babasının asgari ücretle çalışmasının sebebi de mi Mustafa Kemal, S*it başarılı olsaydı çok mu yüksek alacaktı?

Herkes kendi kafasına göre anlatıyor. Biri evet çok parti vardı diyor öbürü yoktu diyor öbürü vardı da kapandı diyor diğeri özgürlüğün sembolü diyor diğeri ise keşke daha fazla diktatör olsaydı diyor.

Hepsi birbiri ile çelişiyor 😀.

Birbiri ile çelişen ifadeleri göstersene, herkes sana laf anlatmak için binbir kılığa giriyor sen hala anlamıyorsun.

Benim anlamadığım şey şu ilk mesajında hukuk devleti altında bu asılan hocalar yargılanmalıydı demişsin. Şeriat isteyip Allah yolundan giden hocalar İslam hukukuna göre mi yargılanmak ister yoksa Avrupa'i hukuk sistemine göre mi? Böyle bakıldığında ortak bir paydada buluşamayacaklarına göre alınan karar gayet adil çünkü belirlenen bir sisteme karşı çıkmak hele ki öyle bir dönemde sonucu ağır olmak zorunda.
Aynen öyle. Mesela çelişen şeyleri yazdım oraya yine de soruyorsun.

O kim ki elini öpeyim?

Şu bir gerçek gibi Mustafa Kemal abartıldığı gibi değil. Biri demiş ki o olmasa olmazdık? Tamam da nasıl olmazdın?

Öbürü demiş kukla olurduk. İngiliz eliyle kurulan Irak şimdi kukla mı? Vatandaşlarının adı coni mi?

Diğeri en büyük askeri dehalardan biridir diyor 😀 bunu demek için tarih bilginin Hitler Stalin kadar olması gerekiyor.

İddia var diye 2 parti kapatılmış. Bence gayet tek parti dönemi.

Şuan var zaten. Gayet memnunsun demi halinden 😄.

Yani kardeşim o dönemde buna isyan etmek çok da absürt değil.

7 ceddi İslam'la yönetilmiş adama laiklik, Cumhuriyet hikayesi anlatırsan elbet isyan edecek. Şimdi ülkeye yeni bir sistem gelse siz isyan etmeyecek misiniz?

Sözün özü Mustafa Kemal akıllı biriyli, ne yaptı etti kafasındaki şeyi gerçekleştirdi. Her tarihi figur gibi abartılarak tarihe adını yazdırdı.

Tek komik olan kısım dünya lideri, olmasaydı olmazdık, yurtdışında Atatürk'ü okumayan başkan olamıyor gibi gereksiz şeylere bulaşmanız ve abartılı derecede tabu haline getirmeniz.
O halde seneler önce Arap topluluğuyla beraber darbe, isyan çıkarmak isteyen adamların asılmasına neden takılıyorsun? Bu "din tüccarlığı" seneler önce de aynıydı şimdi de aynı.

@Recoo ben o asılan hocaların ne olduğunu çok iyi biliyorum. Biri dedemin yaşadığı köyün yakınında asılmıştı. Atatürk'ün eline sağlık, nedenini soracaksan:

Kurtuluş Savaşı'nda bir hoca, İtilaf subaylarından fosfor alıp yüzüne fosfor sürüyor (Anadolu halkı daha fosforun ne olduğunu bilmiyor). Gece dışarı çıkıp şunu diyor:
"Ahali, Allah benim yüzüme nur indirdi. Bu İtilaflar düşman değil, kurtarıcıdır. Bizim Hristiyan kardeşimizdir." diyor.

Bunun haberini alan düzenli ordu, bu hocayı sonradan asıyor. Bu adamlar mı suçsuz asıldı? Şaka mı yapıyorsun?

Son düzenleyen: Moderatör:
Din adamlarını asmak? Gerici, şeriatçı ilan edilip adil olmayan şekilde asıldılar. Hukuk devleti böyle yapıyor sanırım.

Fabrika işi pazarlandığı gibi değil. Pek bir etkisi olmadı.

Saltanat yıkıldı ama yerine halk iradesi değil tek parti geldi. Bu uzun yıllar devam etti. Muhalif partiler kapatıldı falan filan.

Kısaca yukarıdan inme şeyler. Halkta pek tutmadı.
3 tane argüman vermişsiniz ilk 2 sine girmiyorum tartışılır edilir de. "Muhalif partiler kapatıldı falan filan." Kapanan partilerin asıl amacının Şeyh Sait ile cumhuriyeti yıkmak olduğunu umarım biliyorsunuzdur. Atatürk bizzat Kazım Karabekiri(?) parti kur diye desteklemiştir ama sonradan işler değişince, cumhuriyet karşıtı fikirler çıkınca yorgun bir ülkeyi daha kötü bir duruma sürüklememek için kapatmıştır.

EDİT: Arkadaşlar size sayfalar boyunca anlatmak için çabalamışlar anlamamışsınız. Ne desek nafile, hayatınızda bol şans dilerim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı