Neden NVIDIA alınmalı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşte bu tam olarak bir drama.

Yani sonuçta burası bir forum, bana giren çıkan yok ama nedense giren çıkanlar toplandı konuya anlayamadım, size bir giren çıkan yoksa (şüpheli) burada şu yorumu yapmamanız gerekiyordu.

Ayrıca AMD kullanıp ''XeSS kullanıyoruz'' da tüm her şeyi özetliyor. Daha çok XeSS kullanırsınız.

Hocam AMD'nin devri bitti diyorsunuz. Kime göre, neye göre? Gidip XTX alsam nasıl engel olacaksınız şu saniye? Siz iddialı konuşursanız aldığınız yanıtların tonu da buna göre olacaktır. Ayrıca DLSS'i benim kadar seven ve savunan kimse yoktur muhtemelen. Ama benim XeSS kullanıyor olmam beni ilgilendirir. Bundan ötürü "daha çok XeSS kullarsınız" gibi "artist" tavırlar sadece mesajınızı haklılıktan iticiliğe taşır, haberiniz olsun.

Her kullanıcı için fg, RTX, reflex aynı derecede önemli mi? Devreye bireysel ihtiyaçlar ve bütçe faktörü giriyor. Herkes en yeni yapay zeka destekli teknolojilere ya da Frame Generation'a ihtiyaç duymuyor.
Bazıları için en önemli unsur mümkün olan en düşük fiyata en iyi rasterizasyon performansını almak. AMD'nin hala rekabet edebildiği alan zaten burası. Örneğin, saf raster performansına odaklanan biri için AMD kartları hâlâ çok iyi bir seçenek ancak siz hala NVIDIA da NVIDIA diyorsunuz. Özellikle 7800 XT gibi kartlar, benzer seviyedeki NVIDIA kartlarından aşırı daha uygun fiyatlı olabiliyor ve bazı durumlarda, özellikle Ray Tracing vs. kapalıyken daha yüksek FPS verebiliyor. 7900 XTX gibi kartlar da 4080 seviyesinde raster performans vermesine rağmen çok çok daha ucuz. Ama işte eğer ki birisi ben fg açmak istiyorum vs. diyorsa NVIDIA'da alabilir ne gerek var AMD devri bitti demeye? Herkesin beklentisi, oyun oynama tarzı ve bütçesi farklı. Kimisi "ben en yeni yapay zeka destekli teknolojileri istiyorum, mümkün olan en yüksek FPS'i almak istiyorum" derken, kimisi de "ben sadece raster performansı önemli görüyorum, ışın izleme benim için çöp gereksiz diyorsa veya bütçemi aşmak istemiyorum" diyorsa neden NVIDIA alsın?

Çok güzel yanıtlamışsın ama aslında hiçbir şey yazmana gerek bile yokmuş bu eleman bunu anlıyacak kapasitede degil hocam.

NVIDIA sanki sadece DLSS4'ten ibaretmiş gibi davranıp DLSS4 güzelse NVIDIA da güzeldir ve fiyatından, saf performans ile fiyat oranından, sorunlarından bahsetmeden alınmalı'ya getirmeye çalışmışsın. İnsanların sanki parasızlıktan dolayı NVIDIA'yı eleştirdiğini ve AMD ekran kartı almak istediğini sanacak kadar dünya gerçeklerinden bihabersin. 4080 laptop ve 4070 Super kasam var. Aklımız var çok şükür. Hiç ekran kartım olmasa şu an hayatta 5000 serisi almazdım AMD beklerdim ya da yine yarı yarıya fiyata 4000 serisi kart alırdım. Ayrıca DLSS4'ün beğenilmediğini söyleyen kim? İnsanlar NVIDIA'nın 5000 serisi ekran kartlarını eleştiriyorlar DLSS4'ü de değil, direk NVIDIA'nın kendisini de değil. 5000 serisi kartları... Biz de biliyoruz NVIDIA'nın daha iyi bir ekran kartı üreticisi olduğunu ki 15 senedir NVIDIA kullanıyoruz ama artık tek el olduğu için bu nesil sıçtılar diyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak eleştirim yöneticilere. Burada hatalı virgüle noktaya bile uyarı atan yorum silen admin arkadaşlar bunun gibi forumdaki karşıt görüşteki arkadaşlara hakaret yağdıran üyeye neden üstünden bu kadar vakit geçmiş olmasına rağmen halen ceza verilmiyor hayırdır?

Ha madem ceza verilmiyorsa peşinen diyeyim, bu arkadaş gerizekalının birisi. NVIDIA sanki sadece DLSS4'ten ibaretmiş gibi davranıp DLSS4 güzelse NVIDIA da güzeldir ve fiyatından, saf performans ile fiyat oranından, sorunlarından bahsetmeden alınmalı'ya getirmeye çalışmışsın. İnsanların sanki parasızlıktan dolayı NVIDIA'yı eleştirdiğini ve AMD ekran kartı almak istediğini sanacak kadar dünya gerçeklerinden bihabersin. 4080 laptop ve 4070 Super kasam var ve g. Te g. T diyecek kadar aklımız var çok şükür. Hiç ekran kartım olmasa şu an hayatta 5000 serisi almazdım AMD beklerdim ya da yine yarı yarıya fiyata 4000 serisi kart alırdım. Ayrıca DLSS4'ün beğenilmediğini söyleyen kim? İnsanlar NVIDIA'nın 5000 serisi ekran kartlarını eleştiriyorlar DLSS4'ü de değil, direk NVIDIA'nın kendisini de değil. 5000 serisi kartları... Biz de biliyoruz NVIDIA'nın daha iyi bir ekran kartı üreticisi olduğunu ki 15 senedir NVIDIA kullanıyoruz ama artık tek el olduğu için bu nesil sıçtılar diyoruz. Daha da anlamıyorsan hiç anlamazsın. Mala anlatır gibi anlattım sana bana teşekkür etmelisin.

Kimseye hakaret etmedim, ettiğimi düşünen varsa hukuk yolu açık gidip şikayetçi olabilir ama senin mesajını hem görsel hem videolu şekilde avukatıma ilettim. İfade için karakoldan arandığında AMD NVIDIA falan diye açıklama yaparsın attık.

İlk olarak eleştirim yöneticilere. Burada hatalı virgüle noktaya bile uyarı atan yorum silen admin arkadaşlar bunun gibi forumdaki karşıt görüşteki arkadaşlara hakaret yağdıran üyeye neden üstünden bu kadar vakit geçmiş olmasına rağmen halen ceza verilmiyor hayırdır?

Ha madem ceza verilmiyorsa peşinen diyeyim, bu arkadaş gerizekalının birisi. NVIDIA sanki sadece DLSS4'ten ibaretmiş gibi davranıp DLSS4 güzelse NVIDIA da güzeldir ve fiyatından, saf performans ile fiyat oranından, sorunlarından bahsetmeden alınmalı'ya getirmeye çalışmışsın. İnsanların sanki parasızlıktan dolayı NVIDIA'yı eleştirdiğini ve AMD ekran kartı almak istediğini sanacak kadar dünya gerçeklerinden bihabersin. 4080 laptop ve 4070 Super kasam var ve g. Te g. T diyecek kadar aklımız var çok şükür. Hiç ekran kartım olmasa şu an hayatta 5000 serisi almazdım AMD beklerdim ya da yine yarı yarıya fiyata 4000 serisi kart alırdım. Ayrıca DLSS4'ün beğenilmediğini söyleyen kim? İnsanlar NVIDIA'nın 5000 serisi ekran kartlarını eleştiriyorlar DLSS4'ü de değil, direk NVIDIA'nın kendisini de değil. 5000 serisi kartları... Biz de biliyoruz NVIDIA'nın daha iyi bir ekran kartı üreticisi olduğunu ki 15 senedir NVIDIA kullanıyoruz ama artık tek el olduğu için bu nesil sıçtılar diyoruz. Daha da anlamıyorsan hiç anlamazsın. Mala anlatır gibi anlattım sana bana teşekkür etmelisin.

Kesinlikle katılıyorum. Moderatörler çoktan bu şahısa ceza vermeliydi AMD devri bitti gibi cümleleri bulunuyor bu kişinin bu bildiğimiz marka kötülemektir. Ancak sizde argo kullanmasanız iyi olurdu.

Kimseye hakaret etmedim, ettiğimi düşünen varsa hukuk yolu açık gidip şikayetçi olabilir ama senin mesajını hem görsel hem videolu şekilde avukatıma ilettim. İfade için karakoldan arandığında AMD NVIDIA falan diye açıklama yaparsın attık.

AAA olamaz korktum şu an işte 😮 beni mahkemeye verme lütfen ne olur? Yahu anonimsin, kim olduğun bile belli değil. Ne ismin var ne cismin. Hakaretten dolayı suç bildirimi yapmak için direk kişiye özel olması gerektiğini bile bilmiyorsun. Keşke kanun yasa o dediğin gibi olsaydı da senin gibiler orada burada insanlara olum, zekasız, aptal vs gibi yorumları elini kolunu sallaya sallaya edemeseydi ama maalesef internet böyle bir şey.

Akşama, Sapphire RX 7800 XT Pulse almayı planlıyordum. Genelde Online oyun oynamam. Diablo 4 bir de gtv Online (ufaklığın yancısı olmak için😀) oynarım. AA, AAA tarzı grafikleri iyi senaryolu falan oyunlar oynarım. Şimdi ben 7800XT yerine 4070s mi almalıyım? Monitör 32 2K. Yazılanlardan anladığım kadarıyla "nvidiacı" mı olmalıyım?

Kesinlikle katılıyorum. Moderatörler çoktan bu şahısa ceza vermeliydi AMD devri bitti gibi cümleleri bulunuyor bu kişinin bu bildiğimiz marka kötülemektir. Ancak sizde argo kullanmasanız iyi olurdu.
Hocam forum yönetimi görevini yapmazsa böyle olur. Anonim, kim olduğu bile belli olmayan birisi gelmiş millete saydırıyor. Haketti.

@Braymm, geçen yıl 10K fiyatındaydı. Aynı paraya gidip 3060 8 GB mı alsaydım? Şu an 3070'den daha iyi performans alıyorum çoğu konuda. NVIDIA kurucusu bu kadar fanboy değil. Rezil bir karşılaştırma yapıyorsunuz. Hala parası olmayan alıyor diyorsun. FSR mesela ciddi oranda bir bozulma yapmıyor çoğu oyunda ama bunu size anlatmak tamamen boş.

4060Ti 8 GB:
Eki Görüntüle 2434391

7800XT 16 GB:
Eki Görüntüle 2434393

Siz gidin 4060Ti alın. :)

Ama dieleses ganga.

Abicim benim zaten bir işim gücüm uğraşım var, ben zaten sürekli dışardayım.

Belli. Forumda marka savunacak kadar işsiz değilsiniz kesinlikle.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı