Ulusumai
Hectopat
Yönetim sıkı müslüman mı bilemem ama arkadaş büyük oranda haklı. Çok fazla mesaj siliyorlar, genellikle din konularında oluyor ancak siyaset ve diğer saymadığım konularda bile tartışılmayacak dereceye geliyor bazen. Konu 8 sayfaydı 2 sayfaya düşmüş. Herhangi bir hakaret olmasa bile siliyorlar kendimde bir çok kez şahit oldum. Sen o kadar zamanını harcayıp bir şeyler anlatmaya çalışıyorsun bir bakmışsın puf! yok olmuş.Hocam yanlışın var. İslam'a en ufak dokunacak şeyde aksiyon alsalar forumda barındırmazlar seni. Profil fotoğrafındaki elemanın neler yaptığını bilmeyen yok. Sadece konu daha fazla hortlamasın diye silmişlerdir.
Forumda bile tartışılmıyorsa nerede tartışılacak? Diğer bütün sosyal medya mecralarında küfür, hakaret, tehdit oluyor. Örnek olarak tarih konularında ara sıra şahit oluyorum bu duruma. Adamın biri yanlış bilgi veriyor düzeltiyorsun, kaynak atıyorsun ancak tartışma biraz uzayınca bir bakmışsın yok olmuş. Belli bir etnik veya dini grubun düşüncülerine aykırı olduğu için o inandıkları şey yanlış olsa bile senin mesajlarınla birlikte siliyorlar ve konuyu kilitliyorlar. Herkes bu kadar çıt kırıldım mı olacak? Birilerinin duyguları incinmesin diye tarihi gerçekleri konuşamayacak mıyız?