Neden Redmi Telefon Almamalıyız?

Hocam dediğim gibi sizin cihazınızın arayüzü MIUI değil normal Android yani normal çıkmaması.
Hayır telefonu aldığımda çıkıyordu ama ayarlardan kapanıyor.
Reklamlar açık gelir. APK uygulama indirdiğinizde bile reklam görürsünüz. Başta ben de görüyordum sonra kapatmayı öğrendim.
Ben de onu diyorum. Kapatması da zor değil.

Bazı kısımlara hak versem de yazı genel olarak marka düşmanlığını içeriyor. MIUI arayüzü hantal bir arayüz değil. Redmi ve Mi modelleri arasında da kalite farkı yok, Mi serisi daha pahalı bir seri, her serinin kendine göre avantajları var. Mi serisi modellerin malzeme kalitesinin Redmi serisine göre iyi olması Redmi serisinin kalitesiz olduğu manasına gelmez.

Redmi Note 8 modelinin işlemcisi de SD 675 değil, SD 665 modelidir.

Yazılım tarafında biraz daha gelişmesi gerek.

Birinci din de IOS, Android yine iyi.

Xiaomi kullanan milyonlarca kişi var, siz beğenmiyorsunuz diye markayı kötülemeye hakkınız yoktur. Ben Xiaomi kullanmıyorum, Xiaomi hayranı da değilim, ancak abarttığın kadar kötü bir marka değil Xiaomi.

Ülke şartlarında fiyat performans olarak Çinli telefonlar diğer üreticilerden daha mantıklı seçenekler.

Samsung'un yazılım desteği de övme, Samsung şimdiye kadar diğer Android firmaları gibi güncelleme konusunda Apple'ya göre çok geride. Samsung gibi büyük bir firmanın yeni yeni telefonlarına 3 yıl güncelleme desteği getirmesi alkışlanacak bir durum değil. Çok daha önceden bunu yapması gerekirdi. Hatta amiral gemisi modellere ve orta üst segment cihazlara 4 yıl güncelleme desteği vermesi gerekirdi, güvenlik güncellemelerinden bahsetmiyorum.
Kötülemiyorum, gerçeği söyledim ben mesela. Göz yummamak lazım. Kalite düşük, servis iyi değil ve reklam olayı gibi komik şeyler yaşatıyor kullanıcısına.

Hiçbir markanın takıntılısı olmamak lazım. iOS cihazlar uzun zamandır taşlanıyor. Özellikle de kullanmamış kişiler tarafından. Alınması zorlaştıkça da karşısına daha çok insan çıkıyor. Dediklerinize katılıyorum genel olarak. Kullanıcıyız sonuçta, cebini düşünecek herkes. Ha ben kendi açımdan iOS cihazları daha mantıklı buluyorum. Başta biraz fazla veriyorum. Servis konusunda rahatım, kendimce kullanım konusunda rahatım, 5-6 sene kullanacak olsam her açıdan rahatım, satacağım zaman ise ayrı bir rahatım. Öyle olunca da hiçbir kaybım olmuyor, kâr bile ediyorum.

Güncelleme konusunda ise üreticileri tebrik ediyorum. Uzun sürdü ama yavaş yavaş ciddiyetini anlamaya başladılar. Senede 100 model çıkarıp da hiçbirini umursamama huyundan yavaşça vazgeçiyor gibiler, en azından bazıları öyle. Şimdilik Samsung doğru yolda gibi görünüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı