Neden SanDisk USB bellekler tavsiye edilmiyor?

SanDisk ile diğer bellek sorunlarını araştırıp Sosyal'de veya başka bir yerde nedenini görebilirsiniz.
Aynen dediğiniz gibi çıktı. Technopat Sosyal'de "SSD, Flash ve Sabit Diskler" kategorisinde tarihe göre sıralı "sandisk flash" araması yaptım ve son 1 senede açılmış konulara baktım. Toplam 12 tane konuya ulaştım, 12 kişi SanDisk USB bellek ile sorun yaşamış. Üstelik bunlardan 4 tanesi yazma koruması sorunu ile karşılaşmış. Bir de aynı aramayı "samsung flash" yazarak tekrarladım, 1 tane bile sorunlu konuya rastlamadım.
Üstelik bu sonuçlara yaptığım çok basit tek bir arama ile ulaştım. Eğer konuları tek tek tarasaydım durum çok daha belirgin bir şekilde anlaşılacaktı.

Yani işin özeti şudur; SanDisk USB bellekler alınmaz. Özellikle de Cruzer Blade'den doğrudan uzak durun, aşırı kalitesiz bir model kendisi. Onun yerine Samsung USB belleklere yönelebilirsiniz. Eğer bütçeniz Samsung USB belleklere yetmiyorsa Kingston gibi diğer markalara da yönelebilirsiniz. Çünkü diğer markaların neredeyse bütün USB belleklerinin USB girişi metalden veya sağlam bir sert plastikten yapılıyor fakat SanDisk'in birçok USB belleğinde USB girişinde dandik bir plastik kullanılıyor ve çok kolay kırılıyor. Çok iyi baksanız bile ısınıp çatlıyor ve eninde sonunda kırılıyor. Diğer sorunlar arasında yazma korumalı konuma düşmesi, ISO dosyası yazarken tamamen bozulması, kafasına göre bilgisayara takılınca bir çalışıp bir çalışmaması ve daha birçok sorun bulunuyor.
 

Geri
Yukarı