Neden tam otomatik bisiklet vitesleri yok?

MadenSuyuTR

Hectopat
Yer
Denizli
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
/ Excalibur G770 / 8 GB RAM / 4GB VRAM GTX1650 / 500GB M.2 SDD / İ5-12450H 2.50GHZ / Windows 11 Home /
İyi geceler. Şu anki bisiklet viteslerinde kendimiz geçiriyoruz. Ancak neden otomatik değil mesela yokuşta vites kendini ayarlayacak düz yolda kendi ayarlayacak.

İlk başta maaliyet ikincisi olarak mühendislik olarak zor bir durum. Araba gibi değil nasıl bir sistem olacağını hayal bile edemedim. Uyguladığın tork ile teker dönüş hızını ölçüp ona göre mi ayarlayarak vitesi. Nasıl ölçecek nasıl karar verecek. Yapılsa bile yine dediğim gibi çok maliyetli olur

Vites değiştiğinde uyguladığın güç de değişir. Sen bunu manuel ayarlarken o an ne kadar güç uygulamak istediğini kendin seçiyorsun. Uzun yol gibi sürekli sabit hızla kullanılan bir araç değil bir anda durup bir anda hızlanman gerekebilir ve sürekli kendi kendine uyguladığın güç değiştiğinde rahatsız edici olacaktır. Ayrıca maliyetli olur tahminen. Elektrikli bisikletler varken kimse bunun için uğraşmaz.

İyi geceler. Şu anki bisiklet viteslerinde kendimiz geçiriyoruz. Ancak neden otomatik değil mesela yokuşta vites kendini ayarlayacak düz yolda kendi ayarlayacak.

Vallahi bisiklette öyle ideal bir şey yok bence o senin bacak gücüne bağlı tamam 21 viteste kalkıp çok eğimli bir yokuşu çıkamayabilirsin ama ben 12 vitesin altına hiç inmiyorum bile bisiklette boşa pedal atıyormuşum gibi hissetiriyor Kron XC 90 bisikletim şehir lastiği taktım.

Şöyle düşün motorlu araçlarda bir devir göstergesi vardır bu motor içerisindeki pistonların çalışma hızını gösterir. Sen ayağını gaza tam bassan da bir anda fullenmez tamamen çeksen de bir anda sıfıra inmez. Bisiklette pistonlar senin ayakların ve yapmak istediğini anında uyguluyor. Bence farklı bir mühendislik yaklaşım gerekir onu anlatmak istedim

Teşekkürler

Benim fikrim:

1) Elimde egzama var ve bu benim sorunum ve çözümümünün parmak geçirilen viteslerde buluyorum ancak şu anda çevirmeli vites kullanıyorum ve vitesdeki plastikler elimi kanatıyor bu yüzden merak ettim mesela yokuş çıkarken zorlanıyorum ve vitesi çeviremediğim için aynı viteste kalıyorum

2) Vitesleri değiştirmediğimizde dişli aşınma yapyıyor daha yeni dişli iptal ettirdim eğer otomatik vites olasaydı aşınma yapması fazla olmazdı diye düşünüyorum

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı