Neden Tanrı'ya ihtiyaç duyarız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tamam, bu bir belirsizlik.
Belirsizliğe inanıyorsunuz hocam işte.
Kendisinin Kuran'ın Türkçesini hiç okumadığına da eminim. İçeriğinin çoğunu bilmediği kitaba inanan sürüyle müslüman insanlar mevcut ülkede.
 
Hayat bir süreçtir. Şimdi de bir süreçtir. Öldük mü ki bilelim iman ettik mi yoksa inkar mı ediyorduk. İman etmeyen kurtulamaz zaten ama bugün inkar edenin yarının en büyük inananı olmayacağını nereden bileceğiz?

Şimdi bunla ne alakası var iki insan var biri inaniyor günah işliyor yanıyor sonra cennete diğeri inanmıyor günah yok sonusz cehennem yani biri inanarak biri inanmadan ölüyor tabii bazı insanlar inanmazken inanır falan ama bizim soruyla alakası yok cevabın.
 
Big Bang teorisini kabul edersek eğer hiçbir canlı DNA'sı falan yoktu sonuç itibariyle. Peki yıldızlar, gezegenler oluşmaya başladı, etti. Dünya yaşanabilir hale geldi, milyon hatta milyar yıllar geçen süreçte. Hiçbir canlı DNA'sı yoktu dünyada olamazdı da, lakin yaşam nasıl buralara geldi acaba. Bitkiler, diğer canlılar, bakteriler vs. vs. İnsanlığın varlığından beri cevap aradığı soru sanırım.
 
Big bang teorisini kabul edersek eğer hiçbir canlı Dna'sı falan yoktu sonuç itibarıyla. Peki yıldızlar, gezegenler oluşmaya başladı, etti. Dünya yaşanabilir hale geldi, milyon yıllar geçen süreçte. Hiçbir canlı Dna'sı yoktu dünyada olamazdı da, lakin yaşam nasıl buralara geldi acaba? Bitkiler, diğer canlılar, bakteriler vs. vs. İnsanlığın varlığından beri cevap aradığı soru sanırım.

Dostum deist argümanı.
 
Domuz etinin yasak olmasının sebebi çölün sıcak olması ve domuzun kendini temizleyememesidir. Her hayvan pistir, bu onun yetiştirilme tarzına bağlıdır. Ona bakarsınız tavuklar kendi dışkısını ve birbirlerini öldürüyorlar. Bir ineğin hastalık kapması bütün ineklerin zararlı olduğu anlamına gelmez. Eğer öyle olsaydı direkt bunlarında haram olması gerekirdi.
Domuzun İslam'da haram olmasının sebebi kendi dışkısını yemesi veya kendini temizleyememesi değildir. Yetiştirilme tarzı fark etmeksizin, domuzların metabolizması vücudundaki pislikleri atacak kadar hızlı olmadığı için o pislik etine, yağına, vücudunun her yerine yayılır ve düzenli tüketimde insan vücuduna son derece zarar verir.
 
Allah'ın varlığını da kanıtlayamazsınız yokluğunu da.
Asıl Allah gibi bir varlığın var olduğuna inanmak pozitivist bir bakış olur.
"Ulan Allah yoksa bu dağları kim yarattı?"
Şimdi sen müslümansın, Allah yarattı diyorsun.
Misal ben ejderha tanrısına inansam "kanka ejderha tanrısı yoksa bu dağları kim yarattı LAN?" derim ve benim cümlenin "ulan Allah yoksa bu dağları kim yarattı LAN?" cümlesinden hiçbir farkı olmaz.

İsteyen istediğine inanır. Hakikatte ne olduğu önemli. Ben hakikatte tek ilahın Allah olduğuna inanıyorum sen başka bir şeye inanabilirsin. Hayatımızı öyle ya da böyle yaşayacağız kim doğruyu buldu kimin inandığı yanlıştı ölünce anlarız, yaşarken değil.
 
Hayat bir süreçtir. Şimdi de bir süreçtir. Öldük mü ki bilelim iman ettik mi yoksa inkar mı ediyorduk. İman etmeyen kurtulamaz zaten ama bugün inkar edenin yarının en büyük inananı olmayacağını nereden bileceğiz?
Emin ol, bundan belki 200 yıl sonra "Allah"'ın varlığına inanan o kadar azalacak ki, o kadar yaşasak şaşıracağız.
Teknoloji ve Bilimin gelişmiş olacağı zamanda, Allah gibi bir varlığa inanma ihtiyacı da azalır ki bu şuan neden herkesin "İnanıyorum panpa, Müslümanım ben." dese bile ibadet etmemesinin bir kanıtıdır aslında.
Ya şimdi sen diyeceksin ki Şeytan yaptırıyor, şeytan işte şeytan.
Şeytanın varlığını da kanıtlayamazsın, Meleklerin varlığını da kanıtlayamazsın, Cinlerin varlığını da.
Adem'den önce yaşayan insanların yaşamış olduğu kanıtlanacak ve insanlar birbirlerine aptal gibi bakacaklar.
Kimisi inanmamayı seçecek bu Adem'den önceki insan varlığına, kimisi "Ulen ben neye inanmışım aga be!" diyecek.
Eğer insanın evrim geçirdiği kanıtlanırsa, işte o zaman dinler biter.

Edit: Zaten kanıtlanmış, ben geri kalmışım ya.
 
İnsanın inanacak bir şeyi olmalı. Tamam Müslüman olmayabilirsin, fakat budist bile olsan en azından bir bakış açın olmalı. Ateistlik bana çok boş geliyor, düşünsene hiçbirşeye inanmıyorsun, hayata laylaylom yapmaya gelmişsin, oy ne güzel dünya. Böyle düşünen adamın zekasından şüphe duyarım ben. İnanacak birşeyimiz olmalı. Kimse boşuna gelmedi bu dünyaya, boşuna da ölmüyorsun. Zaten dinler yalan olsaydı, Allah olmasaydı sonsuza kadar yaşardın, buna emin olabilirsin. Ben bu yüzden Allah'ın varlığına inanıyorum. İnanmayana da birşey diyemem, kendi bilir.
 
Büyüdükçe en güçlü olmadığını öğrenir insan ve "hak ettiği" gücü, Tanrı'ya verir.

Tanrı da ona ölümden sonra geri verecektir.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı