Neden Tanrı'ya ihtiyaç duyarız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Emin ol, bundan belki 200 yıl sonra "Allah"'ın varlığına inanan o kadar azalacak ki, o kadar yaşasak şaşıracağız.
Teknoloji ve bilimin gelişmiş olacağı zamanda, Allah gibi bir varlığa inanma ihtiyacı da azalır ki bu şu an neden herkesin "inanıyorum panpa, müslümanım ben." dese bile ibadet etmemesinin bir kanıtıdır aslında.
Ya şimdi sen diyeceksin ki şeytan yaptırıyor, şeytan işte şeytan.
Şeytanın varlığını da kanıtlayamazsın, meleklerin varlığını da kanıtlayamazsın, cinlerin varlığını da.
Adem'den önce yaşayan insanların yaşamış olduğu kanıtlanacak ve insanlar birbirlerine aptal gibi bakacaklar.
Kimisi inanmamayı seçecek bu Adem'den önceki insan varlığına, kimisi "ulen ben neye inanmışım aga be!" diyecek.
Eğer insanın evrim geçirdiği kanıtlanırsa, işte o zaman dinler biter.

Dostum zaten kanıtlandı 300 bin yıl öncesi bile kalıntı var adem 7 bin yıl öncesi civarında tahmin ediliyor.
 
"Bir köy muhtarsız olmaz. Bir iğne ustasız olmaz, sahipsiz olamaz. Bir harf kâtipsiz olamaz, biliyorsun. Nasıl oluyor ki, nihayet derecede muntazam şu memleket hâkimsiz olur?" Benim argümanım budur.
 
"Bir köy muhtarsız olmaz. Bir iğne ustasız olmaz, sahipsiz olamaz. Bir harf kâtipsiz olamaz, biliyorsun. Nasıl oluyor ki, nihayet derecede muntazam şu memleket hâkimsiz olur?" Benim argümanım budur.
Çok yüzeysel, basite indirgenecek durum değil bu kadar.
 
Şimdi bunla ne alakası var iki insan var biri inaniyor günah işliyor yanıyor sonra cennete diğeri inanmıyor günah yok sonusz cehennem yani biri inanarak biri inanmadan ölüyor tabii bazı insanlar inanmazken inanır falan ama bizim soruyla alakası yok cevabın.

Ölüm döşeğinde iman eden var hocam ondan dolayı diyorum, bütün bir ömründe inanmazken sonradan inanabilirsin. Benim anlatmaya çalıştığım kimin başına ne geleceğini bilemeyeceğimiz. Kaldı ki hayat kadını olup susuz bir köpeğe su verdiği gerekçesi ile affedilip cennete giden varken bütün ömrünü ibadetle geçirip cehenneme giden olduğunu Allah bize haber veriyor.
 
İnsanın inanacak bir şeyi olmalı. Tamam müslüman olmayabilirsin, fakat budist bile olsan en azından bir bakış açın olmalı. Ateistlik bana çok boş geliyor, düşünsene hiçbirşeye inanmıyorsun, hayata laylaylom yapmaya gelmişsin, oy ne güzel dünya. Böyle düşünen adamın zekasından şüphe duyarım ben. İnanacak birşeyimiz olmalı. Kimse boşuna gelmedi bu dünyaya, boşuna da ölmüyorsun. Zaten dinler yalan olsaydı, Allah olmasaydı sonsuza kadar yaşardın, buna emin olabilirsin. Ben bu yüzden Allah'ın varlığına inanıyorum. İnanmayana da bir şey diyemem, kendi bilir.

Ateistlik tamamen tanrı yoktur demek değildir bilimsel olarak kanıtlanmadığı için kabul etmemektir kanıtlanana kadar böyle kalmasıdır yani agnostisizm e benziyor aslında.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı