Neden Tanrı'ya ihtiyaç duyarız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
"Bir köy muhtarsız olmaz. Bir iğne ustasız olmaz, sahipsiz olamaz. Bir harf kâtipsiz olamaz, biliyorsun. Nasıl oluyor ki, nihayet derecede muntazam şu memleket hâkimsiz olur?" Benim argümanım budur.
Hocam,güzel özetlemişsiniz.
 
Ölüm döşeğinde iman eden var hocam ondan dolayı diyorum, bütün bir ömründe inanmazken sonradan inanabilirsin. Benim anlatmaya çalıştığım kimin başına ne geleceğini bilemeyeceğimiz. Kaldı ki hayat kadını olup susuz bir köpeğe su verdiği gerekçesi ile affedilip cennete giden varken bütün ömrünü ibadetle geçirip cehenneme giden olduğunu Allah bize haber veriyor.
Bütün hayatını hayat kadını olarak geçiriyor, bir sevabıyla cennete gidiyor güzel. Peki bütün hayatı boyunca namaz kılan insan enayi mi?
 
Emin ol, bundan belki 200 yıl sonra "Allah"'ın varlığına inanan o kadar azalacak ki, o kadar yaşasak şaşıracağız.
Teknoloji ve bilimin gelişmiş olacağı zamanda, Allah gibi bir varlığa inanma ihtiyacı da azalır ki bu şu an neden herkesin "inanıyorum panpa, müslümanım ben." dese bile ibadet etmemesinin bir kanıtıdır aslında.
Ya şimdi sen diyeceksin ki şeytan yaptırıyor, şeytan işte şeytan.
Şeytanın varlığını da kanıtlayamazsın, meleklerin varlığını da kanıtlayamazsın, cinlerin varlığını da.
Adem'den önce yaşayan insanların yaşamış olduğu kanıtlanacak ve insanlar birbirlerine aptal gibi bakacaklar.
Kimisi inanmamayı seçecek bu Adem'den önceki insan varlığına, kimisi "ulen ben neye inanmışım aga be!" diyecek.
Eğer insanın evrim geçirdiği kanıtlanırsa, işte o zaman dinler biter.

İşin güzel olan tarafı da bu. Sadece 200 yıl sonra bilim sayesinde değil 2000 yıl önce bilimin b si dahi yokken sadece bir avuç insan iman ediyordu. Kur'an böyle haber veriyor, yeri geliyor koca şehirde inanan 1 kişi oluyor.
 
Ateistlik tamamen tanrı yoktur demek değildir bilimsel olarak kanıtlanmadığı için kabul etmemektir kanıtlanana kadar böyle kalmasıdır yani agnostisizm e benziyor aslında.
Gerçekçi olalım, ateist'in anlamının bu olduğunu %60'ı bilmiyordur. Belki de daha fazladır bu oran. Özellikle gençler de. Çoğu kişi ateist olayım da cool görüneyim çabasında. Ne yalan söyleyeyim, bende tam olarak anlamının bu olduğunu bilmiyordum.
 
Konuyu açan hocam uyuyor galiba, konuyu açıp gitmiş biz burada tartışıyoruz. : D
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı