Neden Tanrı'ya ihtiyaç duyarız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnsan fıtratı gereği hep birine inanıp güvenmek ister. Bir Allah'a inanmasaydık başka bir şeye inanıp tapardık. Çünkü insanoğlu her zaman birilerine güvenip sığınmak ister.

Bu olguyu ileride tüm insanlık kırarmı bilmem.Bu olduğu için dinler oluştu
 
Hocam ben böyle bir şey olamaz demedimki dünyada 8 milyar insan var her olasılık var anlamak istemiyorsunuz galiba eninde sonunda birileri günahkar inanarak birileri suçsuz inanmayarak ölüyor.
Anlıyorum, suçsuz inanmayan argümanı yanlış diyorum. Tabiki inanıp inanmamak size kalmış ama en büyük suçlu inkar edendir Allah için. Çünkü en büyük günah olarak şirki gösteriyor.
 
Anlıyorum, suçsuz inanmayan argümanı yanlış diyorum. Tabii ki inanıp inanmamak size kalmış ama en büyük suçlu inkar edendir Allah için. Çünkü en büyük günah olarak şirki gösteriyor.

İşte sorun burada bunu demek istiyorum inanmayıp suçsuz olan gitmesi anladığınız için teşekkür ederim.
 
Muhtarsız köy olmuyor, ustasız iğne olmuyor, katipsiz kitap olmuyor ama anasız babasız hakim oluyor, he. Bir şey diyorsan lafının arkasında dur. Tıkanınca "Ama böyle, şöyle." deme.

Her şeyin bir yapıcısı/sahibi varsa, o yapıcıların/sahiplerin de bir yapıcısı/sahibi olmalı.
Buradan da döngü oluşturuyorsunuz ve puf oluyorsunuz. :)

Hayır, evrimin kanıtlanması yeni olan bir şey değil. Bunu demek istedim.
Burada mevzu daha komikleşiyor. Hakim'in anne babası var mı diye sorgulamak içi öncelikle Hakim'e inanmak gerekir. Siz Hakim'e inanmadan annesini babasını sorguluyorsunuz. Din bir inançtır. Kesin yargılarla konuşamazsınız hiçbir zaman. Bir insan bir yaratıcı olduğunu düşünebiliyorsa annesi babası niye yok diye düşünmeye gerek duymaz bence. Keza insanları kimse şu dine gir diye zorlamaz. İnsanlar inandıkları şeylerin yolundan giderler. Ayrıca Hakim'in bir anne babası olsa Hakim'in anne babası Hakim'den daha güçlü olmaz mıydı? O zaman insanların inandığı Hakim ile kendi anne babaları arasında ne fark kalırdı?
 
Bunu nereden biliyorsunuz? Kur'an'ın hangi bölümünde bu kadar net şekilde söylenmiş bu durum? Allah ibadeti emreder ve fenalığı yasaklar. Yalnız hiçbir yerde iyi de olsan kötü de olsan dinin yoksa Cehennem'e denmiyor.
Fenalığı yasaklar mı? Tamam şimdi ben Cennette "göğüsleri tomurcuklanmış" kızlara sahip olmak için inanmaya başlayacağım, hemen şimdi.
Dolu dolu kadeh dünyada haram, Cennette helal.
Vay ne güzel.
 
Burada mevzu daha komikleşiyor. Hakim'in anne babası var mı diye sorgulamak içi öncelikle Hakim'e inanmak gerekir. Siz Hakim'e inanmadan annesini babasını sorguluyorsunuz. Din bir inançtır. Kesin yargılarla konuşamazsınız hiçbir zaman. Bir insan bir yaratıcı olduğunu düşünebiliyorsa annesi babası niye yok diye düşünmeye gerek duymaz bence. Keza insanları kimse şu dine gir diye zorlamaz. İnsanlar inandıkları şeylerin yolundan giderler. Ayrıca Hakim'in bir anne babası olsa Hakim'in anne babası Hakim'den daha güçlü olmaz mıydı? O zaman insanların inandığı hakim ile kendi anne babaları arasında ne fark kalırdı?

Dostum söyledği zaten deist argümanı tüm dinler ve tanrı inanç sistemler için geçerli tek bir din kanıtlanmıyor ve söyledğinde doğru.
 
İbni Haldun'a göre, insanların doğuştan iyilik ve kötülük eğiliminde olduğunu ve toplulukların, toplumların gelişmesiyle de insan nefsinin kötüyle beslendiğini söyler. Bu nedenle de tanrı ve din inancının insanı terbiye etmek için olduğunu ileri sürmüştür.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı