Neden Tanrı'ya ihtiyaç duyarız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konumuz insan tanrı'ya neden ihtiyaç duyar farkındaysanız. İslam'a neden ihtiyaç duyar değil. Ben de bu yüzünden Allah ile alakalı olan bir argüman sundum.

Kitabın neresinde yazıyor acaba? Merakımdan soruyorum. Gösterebilir misiniz bana?

Kelime-i şahadet ibadet değildir ki? Sadece Allah'ı bilip tanıdığına ve Hz. Muhammed'in onun Resul'ü olduğuna dair düşüncelerini sesli olarak söylemektir. Allah'a inanmayan birisi ve hatta şirk koşan birisi zaten cennet ve Cehennem'e inanmayacak ve zaten umurunda olmayacaktır. Benim sunduğum argüman sizin namaz konusundaki düşüncelerinize karşı.

Hala atmamı istiyor musun yasak herhalde ama.
 
Ne anlama geliyor peki?
Hayır, ben bilmiyorum.
Ayeti açıklayabilirseniz açıklayın lütfen, çünkü "ikimiz de o anlama gelmediğini biliyoruz." diyorsanız bundan başka bir anlam çıkarmış olmalısınız.
Evet, başka bir anlam var, burada ergenlik çağını geçmiş olanlardan bahsediyor olabilir bana göre, ama sizi bilemem, yorumlamasını araştırın.
 
Evet, başka bir anlam var, burada ergenlik çağını geçmiş olanlardan bahsediyor bana göre, ama sizi bilemem, yorumlamasını araştırın.
Ergenlik aşamasını geçmiş olması, ayetin anlamını değiştirir mi ki?
Bu benim onlara sahip olacağım anlamını değiştirir mi ki?
Benim onlarla seks yapabileceğimi değiştirir mi ki?
 
Benim inandığım varlık Allah'tır. Alışkanlıktan Allah yazmam da gayet doğal bence.

Cidden bilmediğimden soruyorum. Cidden merakımdan soruyorum. Bunun neresi suç?

Boşuna ban yemeyin. Numara söylerseniz yeterli. Ban yemeyecekseniz elbet.

Benim de buradan İslam argümanı olarak atıığınızı anlamam doğal.
 
Kuranda yazıyor dostum ne gidip gelmesi iyi misiniz?
Kuranda yazıyor ulan. Açıp oku sonra konuş, kötü bir yanı bana göre yok ama dünyada içki içmek yasak, cinsel ilişki ise sadece evliysen.
İçki içmek yasak değildi hatırlatırım. İnsanlar sapıtmaya, sarhoş olduğunda kendini kaybetmeye başladığı zaman haram kılındı. Cinsel ilişki ise bir ihtiyaçtır ve sadece evli iken olması sadece din ile ilgili değil. Özel olduğunu düşünüp kendini hayat arkadaşına bekleten insanlar da var ateist olmasına rağmen.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı