Neden Windows 10'da Ultimate gibi bir sürüm yok?

Demek ki kullanıcıların kafasını karıştırmamak için sadece Home ve Pro sürümleri var (Workstation sürümünü saymazsak). Windows 7'deki sürümlere benzerlik gösteriyor aslında. Home Premium'un yerine Home, Professional'ın yerine ise Pro gelmiş. Ultimate sürümü ise Pro sürümü ile bir bakıma birleştirilmiş. Mesela Windows 7 Ultimate kullanıcıları ücretsiz yükseltme teklifi zamanlarında Windows 10'a yükseltince Windows 10 Pro sürümünü edinmiş oluyordu.
Aslında Vista ve 7 ile uygulanan sürüm politikası saçmaydı. XP'de olan Home / Pro dağıtım sistemine Windows 8 itibariyle geri dönülmüş oldu kısaca. Pro ile Ultimate sürümleri arasında da var denecek bir fark yoktu yine. Böyle gıdım gıdım saçma kısıtlamalar koymak yerine adam gibi, hangi özellik grubu hangi ihtiyaçlara yönelik kullanılıyorsa onlar eklenmiş işletim sistemlerine. :)

Detaylı farkları merak edenler, Wikipedia linkini inceleyebilir.

Aslında Vista ve 7 ile uygulanan sürüm politikası saçmaydı. XP'de olan Home / Pro dağıtım sistemine Windows 8 itibariyle geri dönülmüş oldu kısaca. Pro ile Ultimate sürümleri arasında da var denecek bir fark yoktu yine. Böyle gıdım gıdım saçma kısıtlamalar koymak yerine adam gibi, hangi özellik grubu hangi ihtiyaçlara yönelik kullanılıyorsa onlar eklenmiş işletim sistemlerine. :)

Detaylı farkları merak edenler, Wikipedia linkini inceleyebilir.
Aslında Windows 10'daki sürümler en çok XP'ye benziyor. Windows XP Home Edition ve Windows 10 Home gibi. Ya da Windows XP Professional be Windows 10 Pro gibi. Yani çok benziyorlar. :)

Kafayı karıştırmak istememiş olabilirler. Ultimate ile Professional sürümleri arasındaki farkı halen tam olarak anlayabilmiş değilim.
Bu resim sizi aydınlatacaktır.
win7-surumler.jpg

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı