Neden yeni anayasa yapılmak isteniyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anayasa değiştirilebilir elbet. Ama şimdi yapılacak anayasada hayırlı bir şeyin ortaya çıkacağını pek sanmam.
Not: Bu anayasa da 100 yıllık falan değil, 1982'de darbeyle getirilen anayasayı kullanıyoruz.

Çünkü iktidar %50+1 alamayacağını biliyor. Anayasa değiştirmek istemesinin ana sebebi bu. Diğer amacı da gündemi değiştirmek. 2017'de anayasa değiştiği zaman şaha kalkacağız dediler. Sonuç ortada.

"Padişahım çok yaşa!" demek isteyenler için değiştirecekler işte, ne güzel, bırakın değiştirsinler.

Ne kadar dar görüşlü bir insansın sen ya!

Buna benzer bir anayasa uygulayan bir devlet var mı? Varsa durumları nasıl?

Çünkü demokrasilerde halkın fikri önemsizdir. Halk birleşip yeni bir modele geçemez çünkü. İlelebet devam edecek. Değiştirilemez. Of, of! Çağdaşlığa bak be!
Yani diyorsunuz ki demokraside insanlar demokrasi sistemini istemediğini beyan edemiyor ve bu bir problem.

Peki o zaman, halk kendi fikrini beyan etmemeyi istiyorsa, bunu neden beyan edecek? Madem kendi fikrinin bir önemi olmadığını düşünüyor, o zaman bunu neden beyan ediyor? Paradoks oluşturdunuz ya, tebrik ederim.

Laikliğin neden olduğunu şimdi çok iyi anladım. Bir ülke herhangi bir din esas alınarak yönetilemez. Daha ülkelerin Allah'a göre yönetilmesi gerektiğini savunan biriyle konuşulamaz. İyi günler dilerim.

Ne kadar dar görüşlü bir insansın sen ya!
Sen çok açık görüşlüsün maşallah.
Buna benzer bir anayasa uygulayan bir devlet var mı? Varsa durumları nasıl?
He çok var. Mesela Avrupa'da ki devletlerin hiçbirinin anayasısında değiştirilemez madde yok.
Laikliğin neden olduğunu şimdi çok iyi anladım. Bir ülke herhangi bir din esas alınarak yönetilemez. Daha ülkelerin Allah'a göre yönetilmesi gerektiğini savunan biriyle konuşulamaz. İyi günler dilerim.
Ben dini savunmadım ki. Dinle ilgili bir şey de demedim. Değiştirilemez maddeler çağ dışı dedim. Burdan şeriat istediğimi anlıyorsanız. Bu sizin dar görüşlülüğünüz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…