Nedir bu macOS düşmanlığı?

Linux eleştirisine eleştiri diye konum vardı :D O geldi aklıma, adam daha distro ne onu bilmiyor bu kadar distro fazla azaltın şunları kafamız karışıyor diyor :D Oysa 2 tane distro sayfası açıp okusa her şeyi kavrayacak.
GNU ne bilmeyen için öyle olur. Ne diyeyim cahillik ne güzel şey ya.

15 yıllık Windows kullanıcısı olarak bir yıldır falan MacOS kullanıyorum, iyi yanları olduğu kadar eksileri de var. Windows kadar özgür olmasa da Mac ile iyi optimize olduğu için kullanımı güzel. Günlük kullanıcılar ve Apple'ın diğer ürünlerini kullananlar için MacOS çok daha iyi bir tercih.

Apple ürünlerinin hepsini kullanan ve işi genel olarak MacOS exclusive uygulamalarla olan kişiler için biçilmiş kaftan gibi.
Cep yakması ve özgürlüğü kısıtlaması nedeniyle tercih etmeyen kişiler haksız değiller, Mac'in en önemli iki sorunu bu.

Bence her işletim sisteminin kendine has özelliği var.
Mac iş için.
Windows oyun için.
Linux düşük sistemler ,yazılımcılar ve işlerimi halletsin yeter diyenler için idealler.
Üçünüde kullandım-kullanıyorum. İşletim sistemini kullanmadan eleştirmek çok çocukça bir şey...

Babam yıllarını Windows'da işi gereği render yaparak harcadı. Aldığı sistemler kötü değildi. Ama yeni iş yeri verdiği Mac kullanmaya başladı. Her bilgisayarıma oturuşunda keşke param olsa da sana benim Mac'tan alsam der. Kendi Mac'i 50k. Render için Mac alıması taraftarıyım.

İnsanın alışkanlıklarından vazgeçmesi pek kolay değil. Yıllarca Windows'a alışmış biri tamamen farklı çalışma prensiplerine sahip başka bir işletim sistemine adapte olmakta sorun yaşayabilir. Eğer MacOS kullananlar çoğunlukta olsaydı bu defa bu konu "Nedir bu Windows düşmanlığı?" diye açılacaktı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı