Nedir bu windows 8'in çektiği

Geçen harddisk bozuldu yenisini almak için bilgisayarcıya gittim. Bilgisayarı açtı ve biraz baktıktan sonra kapatırken oturumu kilitledi. Bir anlam veremedim ve bilgisayarı ben kapattım. Adam aynen şöyle dedi 'Windows 7 daha güzel ben bile 8'i kullanamıyorum ' dedi. Çok şaşırdım.
Aynı tipte bilgisayarcıya ben de rastladım ama benim gittiğim XP Kullanıyordu.

Geçen harddisk bozuldu yenisini almak için bilgisayarcıya gittim. Bilgisayarı açtı ve biraz baktıktan sonra kapatırken oturumu kilitledi. Bir anlam veremedim ve bilgisayarı ben kapattım. Adam aynen şöyle dedi 'Windows 7 daha güzel ben bile 8'i kullanamıyorum ' dedi. Çok şaşırdım.

Sende zaten beyin olsa bilgisayarcı olmazdın diyecektin... 8'i kullanamıyormuş. Kursuna git deseydin.

Ben de kişisel dizüstümde Windows 8 kullanıyorum ancak masaüstünde annemin sevdiği kağıt oyunları olduğu için onun hatırına XP kurulu. Tabi bunda Age of Empires, Red Alert 2 ve bir çok nostaljik oyunu arada yükleyip hasret gidermem gibi kişisel etkenler de var ancak çok ağır eleştiriler yöneltmişsiniz bence. Eleştiriyi yönelttiğiniz kesimi de biliyorum ve nedenlerini anlıyorum ancak yine de biraz ağır olmuş :) Sonuçta herkes yeniliklere ve değişimlere sizin kadar çabuk adapte olmayıp sıkıntı, sorun yaşayabilir. Bu arada "Windows 8'e alışamadım, kullanamıyorum" diyenleri savunacak halim yok :) Benim eleştirim ise; XP'yi savunup Windows 8'i yeren insanların yenilik anlayışı ancak annemin adaptasyon sorununu aşması kadar bahane olabilir. Annemi anlıyorum da genç zihinlerin böyle bahanelerle kendilerine eziyet etmesine anlam veremiyorum. Allah bunları MacOS'un eline düşürmesin :)

Arkadaşlar Windows 8'in sizin gözünüze çarpan aksaklıkları var mı? Yeni bir laptop alıcam önümüzdeki aylarda, Windows 7'li mi 8'li mi alıyım karar veremedim.8'deki appler biraz rahatsız edici birde ekranın sağına ve soluna Mouse'u getirdiğinizde tekrar o applerin bulunduğu arayüzü gösteriyor.Alışılabilecek bir şey tabiki ama onun dışında performans olarak sizce farklılılar var mı?

Arkadaşlar Windows 8'in sizin gözünüze çarpan aksaklıkları var mı? Yeni bir laptop alıcam önümüzdeki aylarda, Windows 7'li mi 8'li mi alıyım karar veremedim.8'deki appler biraz rahatsız edici birde ekranın sağına ve soluna Mouse'u getirdiğinizde tekrar o applerin bulunduğu arayüzü gösteriyor.Alışılabilecek bir şey tabiki ama onun dışında performans olarak sizce farklılılar var mı?

Elbette performans olarak bariz farklılıklar var. Yeni işlemci teknolojisinde görsel bir XP sistemi gibi düşünülebilir Windows 8. Bilgisayarı kesinlikle 7 ya da Vista kadar yormuyor. Onun haricinde alışma safhasını atlattıktan sonra kesinlikle en kullanışlı sistem olmaya da aday kendileri. Eğer bu şekilde bir ikilem yaşıyorsan tercihin Windows 8'den yana olmalı. Alışveriş yapacağın mağazada Windows 7 & 8'in kurulu olduğu bilgisayarlar varsa ikisini de kapatıp ana ekranın gelmesini bekle. Eminim aklındaki soru işaretleri bir nebze olsa kalkacaktır. Bu arada sadece 8 kurulu diye fiyatını hak etmeyen bir bilgisayar da alma elbette. Fiyat/Performans olarak daha uygun bir Windows 7 kurulu bilgisayar varsa onu alıp kendin kurulum da yapabilirsin. Şahsi görüşlerim bu şekilde.

Benim anlamadığım olay neden şirketler XP kullanıyor? :D
Bir mağazaya girdiğimde XP görüyorum o bilgisayarı kırasım geliyor. :D

Xp kullanılmasının bir çok sebebi var. Bazı kurumsal program ve yazılımlar halen diğer işletim sistemleri için uyarlanmış değil. Bir de aktif olarak bir programı kullanacak sayısız denecek derecede bilgisayara ihtiyacınız var ise şayet, o zaman lisans maliyeti açısından Xp'yi tercih ediyorsunuz. Mesela Bankamatik cihazları. Yıllardır yazılımları geliştirilir. Önceden ne para yatırma, ne bozuk para ödeme, ne kartsız işlemler ne de parmak okuyucu özelliği vardır. Ama taban işletim sistemi olarak Xp kullanıldığı için şimdi farklı bir işletim sistemine geçişte birden çok uygulama ve programı uyarlamak gerekecek. Hem riski göze alamıyorlar, hemde şu anda oturmuş bir sistem üzerinde değişiklik yapmak istemiyorlar. Kurumsal bağlamda sorularınız var ise cevaplamak isterim. Size ciddi olarak yanıt verebilirim.

- - - Güncellendi - - -

Bahsi geçen uygulamalar kapatılabiliyor. Dikkat etmeniz gereken tek şey. Windows 8 Pro sürümü yüklü bir cihaz tercih edebilirseniz, uzun vade de memnun olursunuz.

- - - Güncellendi - - -

Vatan PC mağazasına gidin. Birçok mağazasında PC'lerde XP var. İmamın dediğini yap, yaptığını yapma misali...

Bunun sebebi kullanmış oldukları cari işlem programlarının diğer işletim sistemleri ile tam olarak uyum sağlamamasıdır. Yazılım firmaları maalesef yeni işletim sistemlerine göre muhasebe program ve uygulamalarını hemen değiştirmiyorlar. Uzun vadede zaman alıyor.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı