NEER fidye virüsü

Ferhat994

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, merhaba. Araştırmalarıma göre bilgisayarıma fidye virüsü denen bir şey bulaşmış. Bütün dosyalarım uzantısın da .neer diye bir şey. Mühasebe programı, programın yedekleme bölümü, resimler, müzikler hepsine bulaştı. Dosya uzantıları değişti. Önemli dosyalar tıklıyorum, birlikte aç çıkıyor ama olmuyor.

Bu durumda ne yapmalıyım?

En azından muhasebe programının yedeklerini kurtarsam çok yeterli olacak

Bu olayı forum da araştırdığımda, @Murat5038, çözümü anlatmış. Okudum hepsini ama bende olan .neer uzantısı yok. Bunu nasıl çözebilirim?

Yardımcı olan arkadaşlarım, abilerim ,kardeşlerim, olursa memnun olurum

Daha herhangi birşey denemedim, virüs programı indirip bit temizleme gerçekleştirdim sadece, sizin dediğin sistem ile nasıl gerçekleştireceğim?
Kaspersky recue disk var. https://www.kaspersky.com.tr/downloads/thank-you/free-rescue-disk indirin daha sonra rufus programı ile flash belleğe yazın. BIOS ekranına gelin ve flash belleği boot edin. Trojan vb çoğu şeyi kaldırır. Daha sonra low level format atın disklerin hepsine. Verilerinizin hepsi gitti maalesef. Ayrıca format attıktan sonra da tüm verilerinizi düzenli olarak barka bir güvenli diske kaydedin. Bitdefender kullanabilirsiniz formattan sonra.

İfadeler: eth
Ramsomware bulaşmış ve her şey şifrelenmiş artık çöp tüm veriler istediği kadar uğraşsın getiremez geri.
@eth gülünecek ne var?
Postta paylaşılan video
Ramsomware bulaşmış ve her şey şifrelenmiş artık çöp tüm veriler istediği kadar uğraşsın getiremez geri.
@eth gülünecek ne var?

@Cagannnn paylaşmış olduğu video inceleyip yapmaya çalışacağım olur inşallah

Forum da yorumları okerken bi arkadaşımıza yardımcı olmuşsunuz, bana da destek çıkma imkanınız mevcut mu?
@starkindustries zamanınız varsa

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…