Nefes tutmak zararlı mıdır?

Elif34xc

Yoctopat
Daha fazla  
Nefes tutmayı çok seviyorum. 45 saniye tutabilirim. Birisi eliyle ağzımızı ve burnumuzu kapatsa o şekilde nefes tutsam zararı olur mu? Bayılır mıyım, ölür müyüm? Çoğu yerde bayılırsın diyenler oluyor. Peki haberlerde görüyoruz agzini kapatip öldürdü diye? Madem bayılır insan ölenler nasıl ölüyor? Kısaca bu şekilde nefes tutmak riskli midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
1 dakikadan fazla tutmak kalpte ritimsizliğe, 3 dakikadan fazla tutmak geçici bilinç kaybı ve bayılmaya, 5-7 dakikadan fazla tutmak kalbin durması ve kalıcı hafıza kaybına, 10 dakikadan fazla tutmak beyin kanaması gibi direkt ölüme sebep olur. (Genelde)

Kaynak: 4. sınıf Trafik Kitabı

Hocam kendini denemek için tutuyorsan ağzını burnunu kapatmanın en ufak bir mantığı yok, birilerine hava atmak için yapıyorsan da hiçbir mantığı yok.

1 dakikadan fazla tutmak kalpte ritimsizliğe, 3 dakikadan fazla tutmak geçici bilinç kaybı ve bayılmaya, 5-7 dakikadan fazla tutmak kalbin durması ve kalıcı hafıza kaybına, 10 dakikadan fazla tutmak beyin kanaması gibi direkt ölüme sebep olur. (Genelde)

Kaynak: 4. sınıf Trafik Kitabı
5-7 dakikalık olanı beğendim. Denerim bi ara.

Patlamış mısırımı, kolamı aldım geldim. Her yeni mesaj geldikçe nefesimi tut, bırak yapıyor sonra kolamdan yudumluyorum. Konudan bağımsız olmasın diye tutuyorum mesajımı, pardon nefesimi. Lütfen raporlamayınız. Allah'ını seven 5 dakikadan fazla uzatmasın yazsın, her an ölebilirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı