Nefes tutmak zararlı mıdır?

Patlamış mısırımı, kolamı aldım geldim. Her yeni mesaj geldikçe nefesimi tut, bırak yapıyor sonra kolamdan yudumluyorum. Konudan bağımsız olmasın diye tutuyorum mesajımı, pardon nefesimi. Lütfen raporlamayınız. Allah'ını seven 5 dakikadan fazla uzatmasın yazsın, her an ölebilirim.
1 dakikadan fazla tutmak kalpte ritimsizliğe, 3 dakikadan fazla tutmak geçici bilinç kaybı ve bayılmaya, 5-7 dakikadan fazla tutmak kalbin durması ve kalıcı hafıza kaybına, 10 dakikadan fazla tutmak beyin kanaması gibi direkt ölüme sebep olur. (Genelde)

Kaynak: 4. sınıf Trafik Kitabı

Polat Alemdar mı olacan? Kesinlikle dışarıdan bir müdahale ile tutma. Vücudun kendini savunuyor onu da engellersen beyninde kalıcı hasar bırakabilirsin.

1 dakikadan fazla tutmak kalpte ritimsizliğe, 3 dakikadan fazla tutmak geçici bilinç kaybı ve bayılmaya, 5-7 dakikadan fazla tutmak kalbin durması ve kalıcı hafıza kaybına, 10 dakikadan fazla tutmak beyin kanaması gibi direkt ölüme sebep olur. (genelde)

Kaynak: 4. sınıf trafik kitabı.

Yanlış bilgi(!) Polat Alemdar 4 dakika tutuyordu. İhtiyacın olunca fazlasını tutarsın dedi aslan akbey. Şevko adamları boğmaya çalışırken 5-6 dakika oldu ve ölmedi. Hemen adamları bıçaklayıp kurtuldu. İşin doğrusu Polat Alemdar olmak istiyorsan tut. (!)

1 dakikadan fazla tutmak kalpte ritimsizliğe, 3 dakikadan fazla tutmak geçici bilinç kaybı ve bayılmaya, 5-7 dakikadan fazla tutmak kalbin durması ve kalıcı hafıza kaybına, 10 dakikadan fazla tutmak beyin kanaması gibi direkt ölüme sebep olur. (Genelde)

Kaynak: 4. sınıf Trafik Kitabı
26 dk tutan adam vardı

1 dakikadan fazla tutmak kalpte ritimsizliğe, 3 dakikadan fazla tutmak geçici bilinç kaybı ve bayılmaya, 5-7 dakikadan fazla tutmak kalbin durması ve kalıcı hafıza kaybına, 10 dakikadan fazla tutmak beyin kanaması gibi direkt ölüme sebep olur. (genelde)

Kaynak: 4. sınıf trafik kitabı.

Zaten nefes tutarak ölmek imkansız. Dediğiniz gibi 3. dakikada bayılıyorlar genelde. Haliyle vücut otomatik olarak nefes almaya başlıyor. Ancak eğer zorla boğuluyorsa evet 10. dakikada ölebilir.

26 dk tutan adam vardı.

(Genelde) yazmış görmüyor musun? Ayrıca bu değerler normal bir insan için. Adamlar o nefesi tutmak için hayatını adıyor o işe.

Zaten nefes tutarak ölmek imkansız. Dediğiniz gibi 3. dakikada bayılıyorlar genelde. Haliyle vücut otomatik olarak nefes almaya başlıyor. Ancak eğer zorla boğuluyorsa evet 10. dakikada ölebilir.

(Genelde) yazmış görmüyor musun? Ayrıca bu değerler normal bir insan için. Adamlar o nefesi tutmak için hayatını adıyor o işe.

Görmedim kusura bakmayın.

Nefes tutmayı çok seviyorum. 45 saniye tutabilirim. Birisi eliyle ağzımızı ve burnumuzu kapatsa o şekilde nefes tutsam zararı olur mu? Bayılır mıyım, ölür müyüm? Çoğu yerde bayılırsın diyenler oluyor. Peki haberlerde görüyoruz agzini kapatip öldürdü diye? Madem bayılır insan ölenler nasıl ölüyor? Kısaca bu şekilde nefes tutmak riskli midir?

Nefes tutmak zararlıdır fark etmezsin bile her an ölebilirsin. Deneme uzak dur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı