Nerede kapalı - mahsur kalmak istemezdiniz?

Kesinlikle asansör. Normalde asansör korkum yoktur ancak şöyle bir olay geçmişti başımdan: Yurttaydım. Okula gidecektim ve asansör de boştaydı. Aşağı inerken havalandırma düğmesine bastım ve basmamla patlaması bir oldu. Elektriği direkt kesildi ve 5 dakika kadar kaldım. Şansıma katta görevli vardı da yardım istedim tıklatıp. Tabi görevli kapıyı açana kadar elim ayağım titriyordu korkudan. Daha önce kalmamıştım hiç çünkü. Sonrasında o asansör 3-4 hafta falan elektriği kesik halde kaldı. Asansörcüler gelip düğmesini yeniden yaptılar.

Dün yazamadığım için kusuruma bakmayın.

Eğer hikaye de istiyorsanız aklıma başka bir fikir daha geldi. Oyunda bulmacalar için bir dedektif olabiliriz. Her kat için de tanıklar ve kanıtlar olabilir.

Hikayesiz olayda asansörde bizi yönlendiren bir şey olabilir, mesela genelde asansördeki ses çıkışından birileri bizi yönlendirir ve ne yapmamız gerektiğini söyler. En alt kattan başlayarak her katın bulmacasını çözeriz, bu size bağlı başka şeyler de düşünün lütfen, örneğin sonraki kata çıkmak için bir kod olabilir bunu asansörde bir tuş takımında gireriz. Veya anahtarlar olabilir her anahtar bir sonraki kata götürür. Korku oyunu mekaniğini de gerilimle sağlayabilirsiniz, bizi asla bir şey saldırmaz ama gördüğümüz şeyler duyduğumuz sesler bizi iyice gerer. Oyun bulmaca olduğu için katlar bittiğinde ne olacağı hakkında fikrim yok, belki direkt bir end olur belki bir olay koyarsınız.

Sağ olun hocam. Gerilim mekaniği çok mantıklı özellikle onu ekleyeceğim.

Oyunun sonunda şimdi aklıma geldi. En son kata gelince karşımızda asansör olup bindiğimizde düşüp oyuncumuz ölecek gibi bir şey geldi aklıma. Ama biraz mantıksız oldu. Sonu hakkında biraz daha düşüneceğim.

Bazı ekipman eksikliklerinden dolayı ilk aklıma gelen bir 2D oyunu yapacağım. Ondan sonra o iki fikre geçiş yapacağım. İsterseniz fikri buraya da yazabilirim.
@427036 @Godlixy

Son düzenleme:
Sağ olun hocam. Gerilim mekaniği çok mantıklı özellikle onu ekleyeceğim.

Oyunun sonunda şimdi aklıma geldi. En son kata gelince karşımızda asansör olup bindiğimizde düşüp oyuncumuz ölecek gibi bir şey geldi aklıma. Ama biraz mantıksız oldu. Sonu hakkında biraz daha düşüneceğim.

Bazı ekipman eksikliklerinden dolayı ilk aklıma gelen bir 2D oyunu yapacağım. Ondan sonra o iki fikre geçiş yapacağım. İsterseniz fikri buraya da yazabilirim.
@427036 @Godlixy

Olur hocam yazın. Konu nedir bu arada? Nasıl bir oyun yapacaksınız?

Olur hocam yazın. Konu nedir bu arada? Nasıl bir oyun yapacaksınız?

Hikayenin üstüne çok düşmedim kaba taslak hazırladım. Geometri çözerken aklıma geldi :D. Hikaye şöyle;
Karakterimiz hayatında yaşadığı zorluklardan dolayı bunları dışarı yansıtarak insanlara karşı kötü davranmıştır. Bunun cezası olarak da karakterimiz simsiyahtır.
Artık karakterimiz bu durumdan sıkılıp insanlara yardım etmek amaçlı dünyaya zarar veren bazı yaratıkları karşı savaşmaya karar veriyor. Tüm yaratıklarla boss fight yaptıktan sonra ara sahne girecektir. Asıl olay biraz burada geçiyor. Bu yaratıklardan bazıları da bizim gibi iyi niyetlidir. Bu yaratıklardan bazıları karakterimiz gibi yaptıkları şeylerden dolayı çeşitli yaratıklara dönüşmüşlerdir. Ve boss fighttan sonraki ara sahnede bu yaratıklarla konuşup onu öldürüp öldürmeyeceğimize karar vereceğiz. Ve bu kararlara göre oyun sonu değişecek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı