Nereden evcil kedi alınır?

Öncelikle kedi bakımıyla ilgili yeteri kadar bilgiye sahip misin? Bu sorumluluğu kesinlikle üstleneceğine inanıyor musun? Sahipleneceğin kedi, kedilerin doğal karakteri gereği sana kendini çok sevdirmeyebilir veya senle çok yakınlık kurmayabilir. Alıp seveceğim derken seni tırmalayıp sana zarar verebilir. Kedilerin de birbirinden çok farklı karakteristik özelliklere sahip olma şansı var çünkü. Tüm bunları göze alıyor musun? Sahiplendikten 5-6 ay sonra bu kedi kendini sevdirmiyor diye dışarı atmayı vs. düşünen çok insan var çünkü.

Size bu bilgi nereden geldi hocam?
Konuyu dağıtmak gibi olmasın ama, yaklaşık 5 yıldır apt. giriş katında oturuyorum..Çok yavru kedi besledim,büyüttüm..Anneleri kapıya kadar getiriyor,hepsini besliyorsun 15-20 gün sonra anne ortadan kayboluyor,nasılsa bakan birileri var vs...Bakan biri olmasa da doğumdan 1-2 ay sonra anneler bırakıyolar maalesef..

Siz öyle anlatınca biraz daha zahmetli bir iş olduğunu anladım. Ancak göze alıyorum hem hayat arkadaşı gibi olsa da olur çok arkadaşım yokta. Kendi haline takılsa da olur çok fark etmez.

Bu bakıma muhabbet kuşu almanı tavsiye ederim. Daha az uğraşırsın veteriner vb için.

Haklısın. Ancak dediğim gibi çok arkadaşım yok arada onunla oynayacak, sevilecek olsa daha iyi olur ve ailem köpek istemiyor kedi o yüzden daha mantıklı geliyor. Ama bakması harbi bazı konularda zor. Evden kaçarsa heleki kafayi yerim :d.

Güvenilir sitedir umarım.

Arkadaşım Golden Retriever sahiplenmişti bir sorun çıkmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…