Neredeyse kullandığım tüm hesaplara girilmesi

Yedinci Mühür

Decapat
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Bu olay ile ilgili birçok soru sorduğumu ve forumun güvenlik kısmını epey meşgul ettiğimin farkındayım. Aldığım cevaplar bazen tatmin etti bazen etmedi. Hatta bazılarınız haklı olarak sürekli aynı şeyleri sorup durduğumu ve cevap verildiği halde kafama taktığımı söylediniz. Ben de detaylı olarak en ince ayrıntısına kadar yaşadığım problemi anlatmaya ve bununla birlikte bir daha bu olay ile ilgili konu açmamaya karar verdim. Görüşleriniz çok önemli zira başka danışacağım bir ortam yok. Hemen olayı anlatmaya geçeyim.

2019'un başlarında garip bir şekilde Google hesabımın şifresi değiştirildi. Telefon kodu ile kurtardım ve açıkçası pek umursamadım. Aradan belli bir süre geçti Nadir kullandığım Facebook hesabının son girişlerine baktım. Farklı ülkelerden giriş yapılmış (VPN kullanmıyorum).Burada bir işkillendim ama neyse boş ver dedim. Bir iki ay geçti oyun hesabıma giriş yaptım. Başkası tarafından girildiğini ve açıklama kısmına Türkçe bir şekilde küfür bırakıldığını gördüm. Bu andan itibaren çok korktum çünkü Google, Facebook ardından oyun hesabımdaki gariplikler tesadüf olamazdı. Bu korkuyla bilgisayarı uzun bir süre açamadım. Bazı hesaplarımı sildim bazılarını ise o anki korkuyla ellemedim bile. Neyse 7-8 ay geçti. Yahoo hesabıma giriş yaptım. Burada da çok garip şeyler vardı. Benim bile ismini şifresini unuttuğum Instagram hesabına giriş yapıldı uyarısı vardı. Zaten korkudan bilgisayarı açamıyordum, aradan 4-5 ay geçmiş ve tekrar aynı şey olunca gene korktum. Diğer hesaplarıma bakayım dedim. Outlook hesabıma 2019'un Nisan ayı gibi bir tarihte farklı bir siteye şüpheli giriş uyarısı gelmiş. Bunu da görünce çoğu mail hesabımı kapattım bazılarını da güvene aldım. Geçen ay ise maillerle hiç bağlantısı olmayan sıradan bir oyun hesabına bakayım dedim zira orada son girişler gözüküyordu. Bir de ne göreyim o hesaplara da girilmiş. O oyun hesabının hiçbir önemi yok ama aradan neredeyse bir yıl geçmiş olması ve hâla girilmesini anlayamadım. Ve çok paranoyakça düşünceler içerisindeyim. Bu olay nasıl oldu bir türlü anlayamadım.

İhtimallerim şu şekilde:
  • Zararlı yedim (keylogger vb.).
  • Şifrelerim çok kolaydı ama kolay olsa bile çoğu hesaba girilmesi nasıl mümkün olabilir?
  • Veri sızıntısı(haveibeenpwned) Ama dediğim gibi maillerle hiçbir alakası olmayan hesaplara da girilmiş.
****Bu maillerime, hesaplarıma giren kişi aslında Steam hesabımı veyahut çoğu hesabımı çalabilirdi ama çalmamış?
Ve son ihtimal ve beni ürküten kısım,
Bundan 3 yıl önce kullandığım laptopa virüs bulaşması. Ama o zaman bulaştıysa neden yaklaşık 1 yıl önce bir gariplik sezdim hesaplarımda?

Laptop olduğu için kamera ve mikrofon vardı. Bu biraz korkutuyor.

Evet arkadaşlar çok uzun bir yazı oldu ama tüm detaylarıyla bu olayı anlattım. Bir daha güvenlik forumunu bu olayla ilgili meşgul etmeyeceğim. Çok teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Keyloggler yemiş olabilirsin hiç geldiği kimse belirsiz olan bir maile vb tıkladın mı? Ve malware bytes indir virüs var mı yok mu kontrol et var ise Norton indir onunla sil ve temiz kurulum yap.

Önerim bütün hesaplarınızı kalıcı olarak kapatın ve yeni hesaplar açın kapatamayacaklarınızı çok zor şifrelerle güçlendirin. Bunun için bilişim suçlarına bile başvurulabilir ileride sizi tehdit bile edebilirler bir an önce tedbirinizi alın korkmayın.

İnterneti kapatıp temiz kurulum yap sonra Malwarebytes ile tara. Mümkünse o bilgisayar ile bahsettiğin hesaplara girme. Hesaplarının kullanıcı adını benzer veya aynı yapma şifreleri de farklı olsun. Çözülür diye düşünüyorum.

Arkadaşlar öncelikle merhaba. Bu olay ile ilgili birçok soru sorduğumu ve forumun güvenlik kısmını epey meşgul ettiğimin farkındayım. Aldığım cevaplar bazen tatmin etti bazen etmedi. Hatta bazılarınız haklı olarak sürekli aynı şeyleri sorup durduğumu ve cevap verildiği halde kafama taktığımı söylediniz. Ben de detaylı olarak en ince ayrıntısına kadar yaşadığım problemi anlatmaya ve bununla birlikte bir daha bu olay ile ilgili konu açmamaya karar verdim. Görüşleriniz çok önemli zira başka danışacağım bir ortam yok. Hemen olayı anlatmaya geçeyim.

2019'un başlarında garip bir şekilde Google hesabımın şifresi değiştirildi. Telefon kodu ile kurtardım ve açıkçası pek umursamadım. Aradan belli bir süre geçti Nadir kullandığım Facebook hesabının son girişlerine baktım. Farklı ülkelerden giriş yapılmış (VPN kullanmıyorum).Burada bir işkillendim ama neyse boş ver dedim. Bir iki ay geçti oyun hesabıma giriş yaptım. Başkası tarafından girildiğini ve açıklama kısmına Türkçe bir şekilde küfür bırakıldığını gördüm. Bu andan itibaren çok korktum çünkü Google, Facebook ardından oyun hesabımdaki gariplikler tesadüf olamazdı. Bu korkuyla bilgisayarı uzun bir süre açamadım. Bazı hesaplarımı sildim bazılarını ise o anki korkuyla ellemedim bile. Neyse 7-8 ay geçti. Yahoo hesabıma giriş yaptım. Burada da çok garip şeyler vardı. Benim bile ismini şifresini unuttuğum Instagram hesabına giriş yapıldı uyarısı vardı. Zaten korkudan bilgisayarı açamıyordum, aradan 4-5 ay geçmiş ve tekrar aynı şey olunca gene korktum. Diğer hesaplarıma bakayım dedim. Outlook hesabıma 2019'un nisan ayı gibi bir tarihte farklı bir siteye şüpheli giriş uyarısı gelmiş. Bunu da görünce çoğu mail hesabımı kapattım bazılarını da güvene aldım. Geçen ay ise maillerle hiç bağlantısı olmayan sıradan bir oyun hesabına bakayım dedim zira orada son girişler gözüküyordu. Bir de ne göreyim o hesaplara da girilmiş. O oyun hesabının hiçbir önemi yok ama aradan neredeyse bir yıl geçmiş olması ve hâla girilmesini anlayamadım. Ve çok paranoyakça düşünceler içerisindeyim. Bu olay nasıl oldu bir türlü anlayamadım.

İhtimallerim şu şekilde:
  • Zararlı yedim (keylogger vb.).
  • Şifrelerim çok kolaydı ama kolay olsa bile çoğu hesaba girilmesi nasıl mümkün olabilir?
  • Veri sızıntısı(haveibeenpwned) Ama dediğim gibi maillerle hiçbir alakası olmayan hesaplara da girilmiş.
****Bu maillerime, hesaplarıma giren kişi aslında Steam hesabımı veyahut çoğu hesabımı çalabilirdi ama çalmamış?
Ve son ihtimal ve beni ürküten kısım,
Bundan 3 yıl önce kullandığım laptopa virüs bulaşması. Ama o zaman bulaştıysa neden yaklaşık 1 yıl önce bir gariplik sezdim hesaplarımda?

Laptop olduğu için kamera ve mikrofon vardı. Bu biraz korkutuyor.

Evet arkadaşlar çok uzun bir yazı oldu ama tüm detaylarıyla bu olayı anlattım. Bir daha güvenlik forumunu bu olayla ilgili meşgul etmeyeceğim. Çok teşekkürler şimdiden.

Dostum laptopuna virus bulastiktan sonra bilgilerin internet alemine sızıyor ve güvenlik yok olmuş oluyor. Bilgilerinin internette dolaştığı için belli aralıklarla bilinmeyen kişilerin hesaplarında dolaşması. Sana tavsiyem yeni bir hesap kur kesinlikle zor bir şifre seç ve iki adımda doğrulamayı etkinleştir ve mail degiştirebileceğin platformların hepsini değiştir. Ben de sana bir olay anlatayim ne kadar benzer bilmiyorum ama ozellikle ünlü sitelerin giriş ekranini kopyaliyorlar ve karşına çıkıyor Steam Facebook Gmail gibi sen bilgilerini girdiğin anda mesela Steam'den giriyorsan bot Steam'e senin yazdigin bilgileri giriyor ve seni oraya yonlendiriyor. Ve sen de bir kac saniye fazla bakliyorsun bunu anlamiyorsun aslinda sen bilgilerini Steam giris ekranina yazmadin baskasinin olusturdugu siteye girdin fakat bundan haberin dahi olmuyor. Bunu anlamak için Google'da ayarlar var orada guvenli olmayan sitelerin hepsini devre dışı bırak. Kusura bakma çok yorgunum ve telefondan yaziyorum. Türkçeyi kattlettim paragraf halinde cümle yazdim kusura bakma tekrardan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tüm hesaplarınızın şifresini daha önce hiç kullanmadığınız en az 12 haneli şifre ile değiştirin.

Steam dahli tüm hesaplarınızda iki adımlı korumayı (google authenticator ve SMS ile giriş onayı) açın.

Bilgisayarınızı Kaspersky Free ve Malwarebytes ile taratın.

Şuanda bir sorun yoksa neden panikleyip konu açıp tavsiye istiyorsunuz?
Ayrıca böyle birşeyi yaşayıp yukarısa saydığım şeyleri yapmadıysanız halen güvende değilsiniz demektir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı