Neredeyse kullandığım tüm hesaplara girilmesi

Tüm hesaplarınızın şifresini daha önce hiç kullanmadığınız en az 12 haneli şifre ile değiştirin.

Steam dahli tüm hesaplarınızda çift korumayı (google authenticator ve SMS ile giriş onayı) açın.

Bilgisayarınızı Kaspersky Free ve Malwarebytes ile taratın.
Dediklerinizi yaptım. Sms onayı açmıştım. Pc ve telefonu güvenlik yazılımları ile taratıyorum bir sıkıntı yok gibi şu an.

Arkadaşlar öncelikle merhaba. Bu olay ile ilgili birçok soru sorduğumu ve forumun güvenlik kısmını epey meşgul ettiğimin farkındayım. Aldığım cevaplar bazen tatmin etti bazen etmedi. Hatta bazılarınız haklı olarak sürekli aynı şeyleri sorup durduğumu ve cevap verildiği halde kafama taktığımı söylediniz. Ben de detaylı olarak en ince ayrıntısına kadar yaşadığım problemi anlatmaya ve bununla birlikte bir daha bu olay ile ilgili konu açmamaya karar verdim. Görüşleriniz çok önemli zira başka danışacağım bir ortam yok. Hemen olayı anlatmaya geçeyim.

2019'un başlarında garip bir şekilde Google hesabımın şifresi değiştirildi. Telefon kodu ile kurtardım ve açıkçası pek umursamadım. Aradan belli bir süre geçti Nadir kullandığım Facebook hesabının son girişlerine baktım. Farklı ülkelerden giriş yapılmış (VPN kullanmıyorum).Burada bir işkillendim ama neyse boş ver dedim. Bir iki ay geçti oyun hesabıma giriş yaptım. Başkası tarafından girildiğini ve açıklama kısmına Türkçe bir şekilde küfür bırakıldığını gördüm. Bu andan itibaren çok korktum çünkü Google, Facebook ardından oyun hesabımdaki gariplikler tesadüf olamazdı. Bu korkuyla bilgisayarı uzun bir süre açamadım. Bazı hesaplarımı sildim bazılarını ise o anki korkuyla ellemedim bile. Neyse 7-8 ay geçti. Yahoo hesabıma giriş yaptım. Burada da çok garip şeyler vardı. Benim bile ismini şifresini unuttuğum Instagram hesabına giriş yapıldı uyarısı vardı. Zaten korkudan bilgisayarı açamıyordum, aradan 4-5 ay geçmiş ve tekrar aynı şey olunca gene korktum. Diğer hesaplarıma bakayım dedim. Outlook hesabıma 2019'un Nisan ayı gibi bir tarihte farklı bir siteye şüpheli giriş uyarısı gelmiş. Bunu da görünce çoğu mail hesabımı kapattım bazılarını da güvene aldım. Geçen ay ise maillerle hiç bağlantısı olmayan sıradan bir oyun hesabına bakayım dedim zira orada son girişler gözüküyordu. Bir de ne göreyim o hesaplara da girilmiş. O oyun hesabının hiçbir önemi yok ama aradan neredeyse bir yıl geçmiş olması ve hâla girilmesini anlayamadım. Ve çok paranoyakça düşünceler içerisindeyim. Bu olay nasıl oldu bir türlü anlayamadım.

İhtimallerim şu şekilde:
  • Zararlı yedim (keylogger vb.).
  • Şifrelerim çok kolaydı ama kolay olsa bile çoğu hesaba girilmesi nasıl mümkün olabilir?
  • Veri sızıntısı(haveibeenpwned) Ama dediğim gibi maillerle hiçbir alakası olmayan hesaplara da girilmiş.
****Bu maillerime, hesaplarıma giren kişi aslında Steam hesabımı veyahut çoğu hesabımı çalabilirdi ama çalmamış?
Ve son ihtimal ve beni ürküten kısım,
Bundan 3 yıl önce kullandığım laptopa virüs bulaşması. Ama o zaman bulaştıysa neden yaklaşık 1 yıl önce bir gariplik sezdim hesaplarımda?

Laptop olduğu için kamera ve mikrofon vardı. Bu biraz korkutuyor.

Evet arkadaşlar çok uzun bir yazı oldu ama tüm detaylarıyla bu olayı anlattım. Bir daha güvenlik forumunu bu olayla ilgili meşgul etmeyeceğim. Çok teşekkürler şimdiden.
Umarım bu yazdigimi okursun sakın google iki adima dogrulama kullanma sakın telefonuna bir şey olursa geri dönüşü neredeyse imkansız fazla güvenli olsun diye boş bir uygulama geri dönüşü yok zatem google playde bakarsan abimin yorumunu direk gorursun bir yildiz verdi o

Şuanda bir sorun yoksa neden panikleyip konu açıp tavsiye istiyorsunuz?
Ayrıca böyle birşeyi yaşayıp yukarısa saydığım şeyleri yapmadıysanız halen güvende değilsiniz demektir.

Yok gerekli şeyleri yaptım. Yakın zamanda girilen hesaplar e-postasını benim bile unuttuğum hesaplar. Önemsiz yani. Endişelendiren şey o kadar önemsiz bir hesaba bile birinin bağlanması.
Umarım bu yazdigimi okursun sakın google iki adima dogrulama kullanma sakın telefonuna bir şey olursa geri dönüşü neredeyse imkansız fazla güvenli olsun diye boş bir uygulama geri dönüşü yok zatem google playde bakarsan abimin yorumunu direk gorursun bir yildiz verdi o
Sms onayı kullanıyorum.

@RTX 3080 Titanium Goole Authenticator'un kurtarma kodlarınından en az ikisini bir kağıda not edip emin olduğun bir yere koyarsan bahsettiğiniz sorunu yaşamazsınız.

Hocam zaten ben bundan bahsetmiyorum bana şu sorunun cevabını verin oldu da o kodlar ulaşılamaz oldu yok oldu ben hesaplarıma nasıl erişeceğim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam zaten ben bundan bahsetmiyorum bana şu sorunun cevabını verin oldu da o kodlar ulaşılamaz oldu yok oldu ben hesaplarıma nasıl erişeceğim
O kodları oluşturduğunuz anda bir kağıda yazmak veya normalde kullandığınız şifre ve e posta yerine farklı bir şifre ve e posta ile giriş yaptığınız bir buluta yedeklerseniz sorun olmaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı