Netbook’lar ile 1080p çözünürlüklü filmler izlenebilir mi?

Günümüzde artık 1080p ekranlı notebook'lar mevcut. Hatta 13.3" boyutunda dahil Full HD çözünürlük sunabilen Zenbook gibi bir cihaz var. 1080p videoları çalıştırmak artık bütün bilgisayarlar -Intel'in pek bir işe yaramayan Atom işlemcisine sahip olanlar hariç- yeterli performansı sunuyor. Tabi fim izlerken bilgisayarınızın tam performansından yararlanmak için donanımsal hızlandırma kullanmak şart. Donanımsal hızlandırmayı kullanmak için bu konuya göz atabilirsiniz:

https://www.technopat.net/forum/mul...-k-lite-codec-pack-hardware-acceleration.html
 
Yıllardır netbook cihaz görmüyorum piyasada. Windows 7 Starter ya da Windows Vista Starter yüklü netbooklar vardı zamanında. Düşük özellikleri ve Starter sürüm işletim sistemi olunca zaten çoklu uygulama desteği de kısıtlı oluyordu.

1080p ekranlı netbook gördüğümü hatırlamıyorum. Varsa da çok az sayıdadır. Zaten çok düşük özelliklerinden dolayı ekran çözünürlüğü desteklense bile işlem gücünden dolayı çoğunda yeterli olmayacaktır büyük ihtimalle.

Son olarak pandemi nedeniyle bu cihazlara bile talep arttı. Letgo gibi yerlerde “laptop” ya da “notebook” adıyla bu netbook cihazların ilanlarıyla doldu ortalık. Çoğu kişinin bu cihazları bilmeden aldıklarını düşünüyorum.
 

Geri
Yukarı