Netflix Türkiye'nin deprem için geçmiş olsun mesajı bile yayınlamaması

Katılım
9 Nisan 2020
Mesajlar
13.179
Makaleler
49
Çözümler
34
Netflix, Disney, Spotify... Türkiye'de milyonlarca abonesi olan, bizim ülkemizden büyük paralar kazanan, iş reklama gelince ülkenin her yerine koca koca afişler asan bu markalar deprem için tek bir taziye mesajı bile yayınlamadı. Belki de hayatını kaybeden vatandaşlarımız arasında bu markaların çalışanları da vardı. Türkiye ile alakası olmayan markalar olsa görmezden gelirim de, Netflix ve Spotify yıllardır Türkiye'de hizmet veriyor ve sayısız insan bu iki servisi kullanıyor. Disney+ yeni olsa da Türkiye'de kullanıma açıldıktan sona kısa bir sürede milyonlarca kullanıcıya ulaştı. Ufak bir yardım yapmak, yardımı da geçtim bir geçmiş olsun mesajı yayınlamak bu kadar zor muydu? Bu markaların parasını yediği ülkenin vatandaşlarının yardıma ihtiyacı olduğu zaman sessiz kalması ayıptır.

Bir de Amazon'a bakın. Genel merkezinin Türkiye'ye para ve erzak yardımı yapmasının yanı sıra, vatandaşlara da site üzerinden deprem bölgelerine yardım gönderme imkanını da sundular.
 
Konu ne kadar kullanıldıkları değil, insanlık.

Örneğin, Krafton'un ana oyunu olan New State'in Türkiye üzerinde 5 kuruş kârı yok içerik üreticileri bile 1k'dan fazla izlenmiyor TR'de ama adamlar 100k dolar bağış yaptı.

Demek ki o kadar düşmanlık beslediğimiz Yunan, Ermeni ve Yahudi'nin Netflix/Spotify/Disney'den daha çok vicdanı var...
 
Zor zamanlarda duyarsız kalıp Türk halkindan milyonlar kazanan bu şirketlere iyi zamanlar geldiginde biz duyarsız kalacağız.

Spotify, Netflix, Disney aboneliklerimi sonlardirdim. Starbucks'un dandik kahvelerini de içmesem ölmem. Saçma sapan reklamlara milyonlar harcamaya gelince birbirleriyle yarışıyorlar.
 

Geri
Yukarı