Netflix ve 4K HDMI kablo

Furkan Görür

Megapat
Yer
Hatay
Daha fazla  
Meslek
Borsa
Merhabalar, şu an da 55 inc Arcelik TV kullanıyorum 4K desteği olan bir televizyon. Smart TV'si var fakat Netflix yok, evde 1080P 60Hz HDMI kablo ile laptopa bağlayıp Netflix açıyorum (Netflix'i Microsoft Edge üzerinden açıyorum ki 4K kalite sunsun) fakat HDMI kablo 1080P olduğundan dolayı 4K görüntü kalitesi alamıyorum. Ben 4K kalite veren HDMI kablo alsam laptoptan TV'ye yansıttığımda 4K görüntü alabilir miyim?

Araştırdığıma göre 4K görüntü veren tek tarayıcı Microsoft Edge olduğunu öğrendim, fakat HDMI kablo, laptopun ekranını TV'ye yansıttığından ve laptop ekranı 1080P olduğundan dolayı kuşkuluyum. Netflix'ten nasıl 4K görüntü alıp TV'den izleyebilirim? (Android TV Box olmadan)

Laptobunuzun görüntü çıkışları 4K desteklemiyorsa 4K görüntü alamazsınız. Laptobunuzun ekran kartının özelliklerinde 4K destekleyip desteklemediği yazar.

**Bu arada kullandığınız kablodan önce laptobunuzun desteklemesi gerekir.

Makaleye göz atmanızda fayda var.

Ekran kartı destekliyorsa kablo için önerim:
Bir de her film veya dizi de 4K olmuyor bilginize.

Laptobunuzun görüntü çıkışları 4K desteklemiyorsa 4K görüntü alamazsınız. Laptobunuzun ekran kartının özelliklerinde 4K destekleyip desteklemediği yazar.

**Bu arada kullandığınız kablodan önce laptobunuzun desteklemesi gerekir.
Laptop markası hp probook 4540s ekran kartı AMD 7650m 2gb 128bit İnternette hep İngilizce kaynak var sizin bakma şansınız var mı?

Laptop markası hp probook 4540s ekran kartı AMD 7650m 2gb 128bit İnternette hep İngilizce kaynak var sizin bakma şansınız var mı?
aaaaaa.png

Yani 2K desteği var, 4K yok.

Netflix, Windows bilgisayarlarda ve tabletlerde Ultra HD kalitesinde izlenebilmektedir. Ultra HD izlemek için gerekenler:

• En son Windows güncellemelerinin yüklü olduğu Windows 10 işletim sistemli bir bilgisayar veya tablet.
  • Microsoft Edge tarayıcı veya Windows 10 için Netflix uygulaması
  • 60Hz 4K uyumlu bir ekran (harici ekran ise HDCP 2.2 uyumlu bağlantı)
    NOT:

Bilgisayarınıza bağlı her monitör, Ultra HD yayın izlemek için bu gereksinimleri karşılamalıdır.
  • Intel'in 7'nci nesil Core CPU'su (7xxx veya 7Yxx serisindeki i3, i5 veya i7 modelleri) veya daha yenisi ya da bu gereksinimleri karşılayan bir NVIDIA GPU.
  • Ultra HD yayını destekleyen bir plan. Sahip olduğunuz planı netflix.com/ChangePlan adresinden kontrol edebilirsiniz.
  • Saniyede 25 megabit veya üzeri sabit bir internet bağlantısı hızı.
  • Yayın kalitesi Otomatik veya Yüksek olarak ayarlı. Video kalitesi ayarları hakkında daha fazla bilgiyi Yürütme Ayarları makalemizde bulabilirsiniz.

''Intel'in 7'nci nesil Core CPU'su (7xxx veya 7Yxx serisindeki i3, i5 veya i7 modelleri) veya daha yenisi.''

Herşeyi karşılıyorum işlemci hariç (i7 6700K) var.

4K desteği aktif olmuyor mu benim şimdi? Bu zamana kadar gözümü mü kandırdım ben??

''Intel'in 7'nci nesil Core CPU'su (7xxx veya 7Yxx serisindeki i3, i5 veya i7 modelleri) veya daha yenisi.''

Herşeyi karşılıyorum işlemci hariç (i7 6700K) var.

4K desteği aktif olmuyor mu benim şimdi? Bu zamana kadar gözümü mü kandırdım ben??
Takılmayın ona. 6700K 7 serisinin i5 ve i3'ünden daha iyi bir işlemci zaten.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı