Netspeed vs TurkNet

Sizce Netspeed mi daha iyi yoksa TurkNet mi?


  • Oy verenlerin toplamı
    44
Netspeed kullanıcısıyım. 2020 Nisandan beridir abonesiyim. Çok memnunum.

TurkNet avantajları:
  • Başka operatörden geçişte cayma bedelini kendileri ödüyorlar.
  • Eğer İstanbul veya Ankara gibi yerlerde yaşıyorsanız kendi altyapıları var. Hem ping daha düşük hem de 1000 Mbps'e ulaşan hızları sağlıyorlar.
Dezavantajları:
  • Destek hattı iyi fakat Netspeed destek hattı daha iyi.
TurkNet'in telefon ile görüşülebilecek bir müşteri temsilcisi sistemi yok diye biliyorum. Tüm destek online işlemler üzerinden yapılıyor diye biliyorum.

Netspeed'in ise telefon ile görüşülebilecek bir destek hattı mevcut. Arayıp destek alabiliyorum. Genelde de çok yoğun olmayan saatlerde müşteri temsilcisine neredeyse anında bağlanabiliyorum. VDSL'e geçmeyi denediğimde modem DSL sinyali alamamıştı mesela, arayıp arıza kaydı oluşturdum. Pazartesi günü TT ekipleri abimi arayıp VDSL altyapının henüz aktifleştirilmediğini söyleyince Netspeed'i geri arayıp ADSL'e döndüm. Yine DSL sinyali alamayınca hemen arıza kaydı oluşturdum ve ertesi gün (Salı günü) internet ADSL olarak geri geldi. Gerçekten sorun çözümü konusunda iyi olduklarını söyleyebilirim.
IPv6 kullanabilirsiniz TurkNet ile. O yönden bir avantaj var ve forumda destek hattı da var.
IPv6 henüz tam anlamıyla hazır değil. Her site IPv6 desteklemiyor. Bazı siteler ve sunucular ise IPv6 ile sorunlu çalışıyor. Fakat ileride daha iyi bir hale geleceğini düşünüyorum. Netspeed'in de IPv6 işine el atması lazım bu arada.
 
2 haftadır TurkNET VDSL kullanıcısıyım şu ana kadar bir problem yaşamadım. Altyapı sorgulamasında 82 mbit çıktı bana verilen 77 mbit oldu yani söyledikleri hıza yakın vermeleri beni memnun etti. Kesinti 1 defa 2-3 dk kadar oldu onun dışında kesintisiz kullanıyorum.
 
Screenshot_8.png


TurkNet VDSL sonuçlarım böyle.
Keşke upload biraz daha yüksek olsa genel olarak tüm internet sağlayıncılarında düşük maalesef. Zoom'dan, Discord'dan yayın açırken kalite sıkıntısı yaşıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı