Uzun zamandır aklımda olan ve çok beğendiğim Honda PCX 125 modelini almayı düşünüyorum. Nevşehir'de ikamet ediyorum ve motoru ağırlıklı olarak şehir içi ulaşım için kullanacağım.
Ancak araştırmalarım sonucunda Nevşehir'de Honda'nın yetkili motosiklet bayisinin ve daha da önemlisi
yetkili servisinin olmadığını fark ettim. En yakın yetkili servisler Ankara gibi komşu illerde bulunuyor. Bu durum beni ciddi şekilde düşündürüyor ve aklımda bazı sorular var:
- garanti süreci: motoru başka bir şehirden (örneğin Kayseri'den) alsam, garanti kapsamındaki bir arıza veya kontrol için sürekli şehir dışına mı gitmem gerekecek? Bu durum ne kadar pratik ve sürdürülebilir olur?
- periyodik bakımlar: yağ değişimi, filtre değişimi gibi temel periyodik bakımları Nevşehir'deki güvendiğim, işini iyi yapan özel bir motosiklet tamircisine yaptırsam motorun garantisi bozulur mu? Honda bu konuda sıkıntı çıkarıyor mu?
- yedek parça temini: orijinal yedek parça ihtiyacım olduğunda bunu nasıl karşılayabilirim? Özel servisler orijinal Honda parçalarını kolayca temin edebiliyor mu, yoksa parçaları internetten kendim mi sipariş etmeliyim?
- kullanıcı deneyimi: benim gibi, yaşadığı şehirde yetkili servisi olmayan bir yerde PCX veya benzeri popüler bir model kullanan arkadaşlar var mı? Siz bu süreci nasıl yönetiyorsunuz? Memnun musunuz, yoksa "keşke servis olan bir marka alsaydım" diyor musunuz?
Kısacası, PCX modelini çok istememe rağmen bu servis ve bakım konusu yüzünden kararsız kaldım. Sizce "al, bir şekilde halledersin, motorun keyfini çıkar" mı dersiniz, yoksa "hiç bu riske girme, Nevşehir'de servisi olan bir markanın modeline yönel" mi dersiniz?
Değerli yorumlarınızı ve tecrübelerinizi bekliyorum.
Şimdiden herkese çok teşekkürler.