Nevşehir'de Honda PCX alınır mı?

Ahqwl

Centipat
Uzun zamandır aklımda olan ve çok beğendiğim Honda PCX 125 modelini almayı düşünüyorum. Nevşehir'de ikamet ediyorum ve motoru ağırlıklı olarak şehir içi ulaşım için kullanacağım.

Ancak araştırmalarım sonucunda Nevşehir'de Honda'nın yetkili motosiklet bayisinin ve daha da önemlisi yetkili servisinin olmadığını fark ettim. En yakın yetkili servisler Ankara gibi komşu illerde bulunuyor. Bu durum beni ciddi şekilde düşündürüyor ve aklımda bazı sorular var:

1. Garanti Süreci: Motoru başka bir şehirden (örneğin Kayseri'den) alsam, garanti kapsamındaki bir arıza veya kontrol için sürekli şehir dışına mı gitmem gerekecek? Bu durum ne kadar pratik ve sürdürülebilir olur?
  2. Periyodik Bakımlar: Yağ değişimi, filtre değişimi gibi temel periyodik bakımları Nevşehir'deki güvendiğim, işini iyi yapan özel bir motosiklet tamircisine yaptırsam motorun garantisi bozulur mu? Honda bu konuda sıkıntı çıkarıyor mu?
  3. Yedek Parça Temini: Orijinal yedek parça ihtiyacım olduğunda bunu nasıl karşılayabilirim? Özel servisler orijinal Honda parçalarını kolayca temin edebiliyor mu, yoksa parçaları internetten kendim mi sipariş etmeliyim?
  4. Kullanıcı Deneyimi: Benim gibi, yaşadığı şehirde yetkili servisi olmayan bir yerde PCX veya benzeri popüler bir model kullanan arkadaşlar var mı? Siz bu süreci nasıl yönetiyorsunuz? Memnun musunuz, yoksa "keşke servis olan bir marka alsaydım" diyor musunuz?
Kısacası, PCX modelini çok istememe rağmen bu servis ve bakım konusu yüzünden kararsız kaldım. Sizce "Al, bir şekilde halledersin, motorun keyfini çıkar" mı dersiniz, yoksa "Hiç bu riske girme, Nevşehir'de servisi olan bir markanın modeline yönel" mi dersiniz?

Değerli yorumlarınızı ve tecrübelerinizi bekliyorum.
Şimdiden herkese çok teşekkürler.

1. Servis politikasına göre farklılık gösterebilir. Kimi servis biz başka bayiden alınan motora bakmayız der, kimisi bakar.
2. Garantisi bozulur.
3. Garanti sürecindeki motor ise yedek parçayı aldın bir şekilde diyelim servise götürdün, servis bu parça bizden alınmadı veya siparişini biz yapmadık deyip garantiyi iptal edebilir. Onun dışında yani istediğin şekilde orijinal, yan sanayi internetten veya özel servislerden de bulabilir, getirtebilirsin.
4. PCX şahsi motorum olarak hiç almadım. Fakat çok kullandım. Bugüne dek büyüğünden küçüğüne bir sürü motosiklet sürdüm piyasadaki motosikletlerin neredeyse büyük kısmına hakimim. Yaşadığım şehirde Honda bayii var o sebeple bu soruya kesin cevap veremem.

PCX iyi bir scooter, çok rahat yani amortisörleri vs çok yumuşak, oturuşu falan güzel. Tamamen şehir içi için tasarlanmış, yapılmış bir scooter. Ha frenleri pek iyi değil. Hele Hele arka kampana frenler tam bir fiyasko, trajikomik. Ama onun dışında genel olarak iyi. Ama çok pahalı ben gidip de 125CC bir scootere şu an sıfırları bildiğim kadarıyla 230-240 bin lira falan. Ben almam 125CC bir scooter için çok çok pahalı. Ben o fiyatın biraz daha üzerine ille de scooter alacaksam gider 30-40 daha ekler kymco ya da SYM 250CC scooter modellerine bakarım. Veya illede 125CC alacaksam gider gene aynı şekilde ekonomik ucuz ama iyi bir şey olsun diyorsam TVS jüpiter alırım. Veya biraz daha ebat olarak büyük, daha tarz görünsün diyorsam da SYM adx125, jetx gibi modellere bakarım.

Uzun zamandır aklımda olan ve çok beğendiğim Honda PCX 125 modelini almayı düşünüyorum. Nevşehir'de ikamet ediyorum ve motoru ağırlıklı olarak şehir içi ulaşım için kullanacağım.

Ancak araştırmalarım sonucunda Nevşehir'de Honda'nın yetkili motosiklet bayisinin ve daha da önemlisi yetkili servisinin olmadığını fark ettim. En yakın yetkili servisler Ankara gibi komşu illerde bulunuyor. Bu durum beni ciddi şekilde düşündürüyor ve aklımda bazı sorular var:

1. garanti süreci: motoru başka bir şehirden (örneğin Kayseri'den) alsam, garanti kapsamındaki bir arıza veya kontrol için sürekli şehir dışına mı gitmem gerekecek? Bu durum ne kadar pratik ve sürdürülebilir olur?
  2. periyodik bakımlar: yağ değişimi, filtre değişimi gibi temel periyodik bakımları Nevşehir'deki güvendiğim, işini iyi yapan özel bir motosiklet tamircisine yaptırsam motorun garantisi bozulur mu? Honda bu konuda sıkıntı çıkarıyor mu?
  3. yedek parça temini: orijinal yedek parça ihtiyacım olduğunda bunu nasıl karşılayabilirim? Özel servisler orijinal Honda parçalarını kolayca temin edebiliyor mu, yoksa parçaları internetten kendim mi sipariş etmeliyim?
  4. kullanıcı deneyimi: benim gibi, yaşadığı şehirde yetkili servisi olmayan bir yerde PCX veya benzeri popüler bir model kullanan arkadaşlar var mı? Siz bu süreci nasıl yönetiyorsunuz? Memnun musunuz, yoksa "keşke servis olan bir marka alsaydım" diyor musunuz?
Kısacası, PCX modelini çok istememe rağmen bu servis ve bakım konusu yüzünden kararsız kaldım. Sizce "al, bir şekilde halledersin, motorun keyfini çıkar" mı dersiniz, yoksa "hiç bu riske girme, Nevşehir'de servisi olan bir markanın modeline yönel" mi dersiniz?

Değerli yorumlarınızı ve tecrübelerinizi bekliyorum.
Şimdiden herkese çok teşekkürler.

Hocam PCX yerine SYM jet X 125 E5+ almanı öneririm hem çok daha ucuz hem de ön arka ABS mevcut ama tekerlekleri iyi değil motoru aldığın gibi City grip 2 tekerler al.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı