Neyin dev derbisi bu?

Merhaba arkadaşlar,

Bugün izinli olduğum için biraz TV'nin başına geçeyim ve şöyle ne var ne yok diye bir bakayım dedim. Bir de gördüm ki Pazar günü Fenerbahçe - Galatasaray derbisi varmış.

Futbola 8-9 yaşında merak salmış bir bireyim. Bu iki takımı da o zamandan beri takip ederim. Eskiden amcalarım kahvede maçı izlerken, bizler dışarıda kalıp camdan maçı izlemeye çalışırdık. Giremezdik tabii kahveye.

Demem o ki, kendimi bildim bileli İstanbul takımlarının yaptığı her maçlar aşırı derecede büyütüldü. Yok hemen Digitürk bağlatın, yok dev derbi kaçmaz, yok efendim futbol şöleni, yok dünyanın takip edeceği maça dakikalar kaldı. Bu söylemlere yıllardır rastlıyorum. Yahu dünyanın işi yok oturmuş sizin kofti derbi maçınızı mı izliyor? Ben bile izlemeyi bıraktım o derece yani.

Peki soruyorum sizlere; Tam olarak neyin dev derbisinden bahsediyorlar? Futbol namına zerre kadar bir şey yokken, oyun ve seyir zevki sıfırken, futbolcuların taraftarını parasıyla rezil ederken, işini yapacaklarına terörist gibi birbirlerini boğazlarken neyin dev derbisinden bahsediyorlar?

Öyle taraftarlar var ki, üç kuruşluk maaşıyla kazık fiyata satılan çöp bir ligin maçını izlemek için bilet satın alıyor. Peki karşılığında eline ne geçiyor? Karşılığında futbolcuların soytarılıklarını ve terbiyesizliklerini izliyor sadece. İki tane topa vurup elli tane artistlik yapan, kendini nimetten sanan, fakat beş para etmez kofti futbolcuları izlettiriyorlar bizlere. Hem de ücretli.

Yeri geliyor bu utanmazlar tüm her şeye rağmen taraftarından çekinmeden bağış talep edebiliyor. Ne tuhaftır ki çok yüksek bir miktarda da kazanç sağlıyorlar. Yine de belini doğrultamadıklarına şahit oluyoruz. Nereye gidiyor bu paralar? Neden Türk takımları her konuda başarısızlık abidesi? Ve en önemlisi; Bu durum ne zaman değişecek?

Velhasıl kelâm; Futbola merakı olan çöp kovasından farkı olmayan bu ligi izleyeceğine gitsin Bundesliga, Premier League, La Liga gibi ligleri izlesin. En azından ödediğiniz paranın hakkını veriyor adamlar.

Dev derbi denince aklınıza kıytırık FB-GS derbisi değil, El Clasico dediğimiz Barcelona-Real Madrid maçları gelsin. Ha o maçlarda da terörist gibi birbirine saldırıyorlar, fakat en azından futbol namına bir şeyler izliyorsunuz. Bizdekiler sadece terbiyesizlik peşinde. Teknik direktöründen futbolcusuna kadar çirkeflik peşindeler. Bu kafayla Türk futbolundan bir halt olmayacağını artık birçok kişinin idrak etmiş olması gerekiyor.

Bu terbiyesizlerin en kısa zamanda iflas etmelerini, piyasadan silinmelerini ve yok olmalarını temenni ediyorum.

Ampute futbol takımı Avrupa şampiyonu oldu, bir kıytırık derbi kadar konuşulmadılar.

Saygılarımla.

Ek olarak, oynanan futbolun kalitesizliği ve bu kalitesizliğin sorumluları konuşulmazken. Sonuçlar üzerinden çıkarımlar, bir maç kazanma ile göklere çıkarmalar, bir maç kaybetme ile istifa istemeler ve yenilgiyi hakeme, verilmeyen penaltılara falan bağlamalar mevcut. Ama Avrupa ya gidince hal ortada, son 16 ya takım kalamıyor. Kendi kendine gelin güvey olma hali işte. Aslında rekabet, karşılıklı gelişime gebedir lakin bizde çelme takma ya da aşağı çekme üzerine dönüyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı