Rehber Nicehash nedir? Nicehash ile nasıl madencilik yapılır?

Nicehash madencilerin sağladığı hash gücünü, bunu kiralamak isteyen kişilere satarak bundan para kazanan bir firmadır. Ethermine, Nanopool vs poollara göre kazanç -%3 ila -%5 arasında değişkenlik gösterebilir. Yani burası üzerinden yapacağınız kazımlar da firmanın aldığı komisyon buna tekabül ediyor. Daha düşük kazanç demek. Bu eksiyi aklımızda tutarak devam edelim.

Nicehash ödemelerini ETH olarak hesaplayıp BTC türünden öder. Her dört saatte bir payout gerçekleştirir ancak bu payoutlar kendi içerisinde geçerlidir. Yani kendi içerisinde bulunan cüzdana dört saatte bir mining geliriniz aktarılır. Bunun haricinde kendi içerisinde listelenmiş coinleri alıp-satabilir başka cüzdanlara gönderebilirsiniz. Basit ve anlaşılabilir bir ara-yüze sahip olması görece daha ulaşılabilir rakamlardayken ödeme yapması. Çoğu poolda paranızı çekebildiğiniz tutar 0.05 veya 0.1 ETH'dır. (Ethermine Poligon Network kullanırsanız 0.005'dir.) 0.05 eth için 40 MH ile 71 gün, 50 MH ile 55 gün, 100 MH ile 27 gün 7/24 mining yapmalısınız. Peki bu Nicehash'te ne kadar? 0.001 BTC (0.015203 ETH güncel kurla) kadar biriktirmeniz gerekiyor. BTC olarak verdim rakamı çünkü Nicehash dediğim gibi ücret ödemelerini ETH olarak hesaplayıp BTC türünden öder. Peki kimler Nicehash tercih etmeli ve neden etmeli? Düşük hashpower'a sahip, tek veya az sayıda kartla mining yapan kullanıcılar kazım ücretlerine daha kısa sürede ve daha kolayca ulaşmak için tercih edebilirler. Eğer buradan gelen parayı kullanmak gibi bir amaç varsa tabii.

Nicehash'te kazandığınızı nasıl çekeceksiniz? Bunun için herhangi bir kripto para borsasında hesabınız olmalı ve BTC adresiniz olmalı. Daha sonrasında bu BTC adresimizi Nicehash'in sitesi üzerinden Wallet sekmesinde BTC üzerinden Withdrawal yaparak aktarıyoruz.

Not: İsterseniz listede bulunan başka coinleri de bu borsalara yollayabilirsiniz. Örnek olarak ben acil çekmek istediğim de düşük tutarları almak için Stellar (XLM) kullanıyorum. Minimum çekim tutarı 5XLM (güncel kurla 18.5 TL).
Not: Buraya girdiğiniz adreslerin yanlış olması durumunda paranız geri dönüşü olmayan bir şekilde yanacaktır. Girdiğiniz adreslerin uygun ağ ve uygun coin için olduğundan emin olun.

1635226507005.png


Peki, gelelim nasıl kullanılır bu Nicehash? Öncelikle NiceHash - Leading Cryptocurrency Platform for Mining and Trading adresine (referanssız link, kontrol edebilirsiniz) girip kayıt olmalısınız. Kayıt olduktan sonra hesabınıza giriş yapın. Ardından mining sekmesine gelin. Sağ üst köşede bulunan "Download Miner" düğmesine tıklayın.

1635226048689.png


Açılan panelde eğer NVIDIA kullanıyorsanız hızlıca mininge başlamak için QuickMiner, ben minerlar arasından seçebilmek istiyorum diyorsanız veya AMD kart kullanıyorsanız Nicehash Miner seçin.

1635226129196.png


Sağ tarafta gelen paneli onayladıktan sonra sizi github sayfasına yönlendirecektir. İkisinde de updater olmayan .exe dosyasını indirin. Örnek görseli yazı sonuna ekleyeceğim. İndirdikten sonra çalıştırın. Karşınıza gelen pencerede sizden mining adresinizi isteyecektir. Yine sitede mining sekmesinde sol üst köşede bulunan mining adrese basın ve açılan paneldeki adresi kopyalayın ve uygulamaya girin.

1635226289300.png


QuickMiner, birkaç tutorial gösterdikten sonra direkt mininge başlayacaktır.
Nicehash Miner da, üzerinde bulunan tüm algoritma ve minerları test ettikten sonra en çok kazanç verene otomatik olarak başlayacaktır.
(Not: QuickMiner sadece NVIDIA ile çalışır ve ETH kazar.)

Kalan kısmı sizin kartlarınıza göre yapacağınız ayarlar.

Size göre neden Nicehash tercih edilmeli veya edilmemeli., bu tarz görüşlerinizi de lütfen belirtin.

1635226870277.png


1635226884052.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam NiceHash de 0.0005 Btc olmak üzere. Bunu Binance'a atarken XLM'ye çevirip mi atayım?
Tercih. İstersen BTC, istersen XLM. Fakat XLM'e çevirdikten sonra Binance'e atacağın zaman Binance'den XLM adresini al ve oraya at. BTC adresine XLM göndermek gibi bir hata yapma. Paran yanar.
 
Dediğiniz gibi Btcturk Pro'da yatır kısmında varmış. Aynen ben orada çıkan XLM adresime gönderdim. TL'ye çeviremedim satış limiti en az 100TL imiş. Ben 95 civarında göndermişim. 😆
 

Yeni konular

Geri
Yukarı