Night Light otomatik açılıyor

brs.ylmz

Decapat
Katılım
19 Mayıs 2021
Mesajlar
305
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba,
Laptopumu her seferinde 0'dan başlattığımda veya açtığımda Night Light özelliği de otomatik olarak açılıyor. Ama ayarlardan veya bildirimler penceresinden(görev çubuğundaki sağ alta basılınca açılan yan pencere) kontrol ettiğim zaman kapalı olduğu yazıyor. 4-5 kere aç kapa yapınca anca açık olduğunun farkına varıp kendini kapatıyor ve normal renk tonlarındaki ekranıma ulaşıyorum.
  • Buraya yazmadan önce regedit üzerinden bazı önerilen değerleri değiştirdim ama hiçbir değişim olmadı, geri aldım onları. Ayarlar menüsünden tamamen kapatıp da denedim ve yine düzelmedi. Saatlik olarak otomatik açılıp kapanma özelliği de kapalı.
  • Asus Zephyrus G15 (BIOS güncel) Win10 Home x64 son güncel sürüm kullanıyorum. Armoury Crate(Güncel) üzerindeki profilim de renk seçeneği olarak standart seçenekte. Yani etkilemiyor olmalı.
  • Bilgisayarı yeniden başlat dediğim zaman Night Light otomatik açılmıyor. Tam açma-kapatma yaptığımda oluyor. Aygıt şarjda olsun ya da olmasın fark etmiyor.
  • Sorunun Dosya Gezgini (Windows Explorer) nedenli olduğundan şüpheliyim. Çünkü bir keresinde onu görev yöneticisinden yeniden başlatmam gerekti. Yeniden başlattığımda sanki bilgisayar yeniden başlatılmış gibi yeniden Night Light'ı aktif hale getirmiş ama sistem onu kapalı gibi algılıyordu(aynı sorun). Tekrardan bu konuyu yazarken denedim ve yine gerçekleşti.
  • Bu sorunu Ağustos-Eylül ayından beridir yaşıyorum. Aynı şekilde birlikte kullandığım ve neredeyse aynı program ve özelleştirmelere sahip bir masaüstü bilgisayarım da var ve onda hiç böyle bir sorun yaşamadım.
Belki forumda bunu yaşamış ve çözüme kavuşmuş biri vardır diye yazıyorum. Gerçek anlamda denemediğim ve internette yazan görmediğim bir şey kalmadığını düşünüyorum. Format atmayı düşünmüyorum. Format at diyenler dışındaki herkese şimdiden teşekkür ederim.
 
Temiz kurulum yapmak yaklaşık yarım
saatinizi alır dosyalarınızı kaybetmezsiniz, kayıt defteriyle uğraşmayın.
Asıl nedenim boşuna diski temizleyip üstüne yazılım kurup sonra bilgisayar yazılımları olsun, Adobe hesaplarını çekmek olsun gibi işin geriye kalan bölümü çok alengirli oluyor ve formattan başka bir çözümü olmalı, en son çare hata ayıklama ile Windows Gezginini araştırmak gibi duruyor bana. Yoksa teşekkür ederim yine de önerin için ama 20TL'ye bile çözebilecekken beyin fırtınası ile asıl nedeni bulmak ileride bunu yaşayacaklar için daha mantıklı olur.
 

Geri
Yukarı