Nihai performansa almak hiçbir şey ifade etmiyor!

Yıllardır Windows'un didiklerine kadar uğraşıyorum. Hatta bu sonuçlardan yola çıkarak kendi uygulamamı geliştiriyorum. Neyse sadete gelecek olursak:
Sosyal medyada, forumlarda çok fazla yanlış bilgi veriliyor. En saçma olanlardan biri de tam olarak bu:
1743020394821.png

Öncelikle Nihai performans... Devamını okumak için: Nihai performansa almak hiçbir şey ifade etmiyor!

Ben bir baktım, windows core utilization'ı kısıyormuş balanced modda. Nihai performans ise taska bakmaksızın abanıyormuş işlemci gpu gereksinim ne ise artık. Oyun oynayacak kişiler için etkili olabilir. Süre ayarları güç seçenekleri içerisinde 2 opsiyon için farklı değerler kullanmak için koyulmuş gibi. Bilgilendirme güzel ama arkasını sağlama alacak şeyler lazım yazıya bence.

Her zaman dengeli planda kullanıyorum. Yüksek performans vb. planları seçtiğim zaman bilgisayarda yük isteyen hiçbir işlem gerçekleştirmesem bile işlemci sürekli yüksek frekans değerlerinde çalışıyordu. Bu da haliyle güç tüketimine olumsuz etki ediyor. Bu konuyu konuştuğum birçok kişiye de her zaman dengeli planı tavsiye ettim.

Ben bir baktım, windows core utilization'ı kısıyormuş balanced modda. Nihai performans ise taska bakmaksızın abanıyormuş işlemci gpu gereksinim ne ise artık. Oyun oynayacak kişiler için etkili olabilir. Süre ayarları güç seçenekleri içerisinde 2 opsiyon için farklı değerler kullanmak için koyulmuş gibi. Bilgilendirme güzel ama arkasını sağlama alacak şeyler lazım yazıya bence.
Zaten başta bundan değindim. Eğer default ayarları kullanıyorsanız ikisi arasında fark var. Ancak eğer görselde attığım ayarların aynısını yaparsanız zaten Nihai performanstan tek farkı isim olacaktır.
Her zaman dengeli planda kullanıyorum. Yüksek performans vb. planları seçtiğim zaman bilgisayarda yük isteyen hiçbir işlem gerçekleştirmesem bile işlemci sürekli yüksek frekans değerlerinde çalışıyordu. Bu da haliyle güç tüketimine olumsuz etki ediyor. Bu konuyu konuştuğum birçok kişiye de her zaman dengeli planı tavsiye ettim.
Tercih meselesi. Benim için performans öncelikli her konuda. Ayrıca sistemde hiçbir şey yapmayınca işlemci frekansı yüksek olmuyor bu ayarla ilgisi yok. Bir de işlemciniz min-max kaç GHz ise normalde de ortalamalarda gezer.
1743023809795.png

Yeni konular

Geri
Yukarı