Nikon D3200 vs Canon 2000D

Nesnacefe

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, şu anda Nikon D3200 fotoğraf makinem var ancak biraz daha üst model bir makineye geçmek istiyorum. Sizce Canon 2000D nasıl bir seçim olur, yoksa biraz daha ileri gidip Sony A6000 mi daha mantıklı olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
2000D'ye geçince lens seçenekleri en büyük avantajınız olacak. D3200'de çoğu lenste AF çalışmıyor gövdede AF motoru olmadığı için. Canon'da böyle bir sorun yok, çoğu lens sorunsuz çalışıyor. Onun haricinde 2000D nispeten yeni model olsa da çok daha üstün bir cihaz değil. Bu noktada biraz tercih meselesi oluyor.

Ben olsam A6000'e yönelirim. Aynasız makineye geçiş yapmış olurum. En azından yaptığınız değişikliğe değer, daha yeni teknoloji bir ürün sonuçta. Ve yine Nikon D3200'den daha fazla lens seçeneğiniz var.

2000D'ye geçince lens seçenekleri en büyük avantajınız olacak. D3200'de çoğu lenste af çalışmıyor gövdede af motoru olmadığı için. Canon'da böyle bir sorun yok, çoğu lens sorunsuz çalışıyor. Onun haricinde 2000D nispeten yeni model olsa da çok daha üstün bir cihaz değil. Bu noktada biraz tercih meselesi oluyor.

Ben olsam A6000'e yönelirim. Aynasız makineye geçiş yapmış olurum. En azından yaptığınız değişikliğe değer, daha yeni teknoloji bir ürün sonuçta. Ve yine Nikon D3200'den daha fazla lens seçeneğiniz var.

Teşekkürler Sony için biraz daha bütçe ayırmak gerekiyor ama alacağım galiba.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı