Nintendo oyunlarını emülatör ile nasıl oynanır?

905973

Attopat
Makaleler
1
Arkadaşlar bu olaylardan pek anlamıyorum. Daha önce de hiç Nintendo için emülatör kurmadım sadece Clash Royale için BlueStacks kurmuştum o kadar. Emülatör nasıl kuruluyor diyelim kurduk oyunu nasıl nereden indirip nasıl kuruyoruz diyelim. Kurduk Türkçe yama işini nasıl halledeceğiz? Ayrıca şu an güncel oynayan varsa en iyi emülatör hangisi ve oyunları nereden indirebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca merak ettiğim bir konu daha var bu oyunların çözünürlüğü ve FPS değerleri Nintendo'yla aynı mı oluyor yoksa bizim sistem gereksinimlerimize göre şekillenebiliyor mu? Mesela ben Zelda'yı 1080p 60 FPS oynayabilecek miyim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi konsolun emülatörünü istediğinize bağlı. Wii için Dolphin ya da sizin muhtemelen istediğiniz Switch için Yuzu/Ryujinx kullanabilirsiniz. YouTube'da detaylı kurulumları ve kullanımlarını açıklayan videolar var zaten. Oyunları orijinal konsoldan çekmeniz gerekiyor, diğer yolları burada belirtmem uygun olmaz. Türkçe yama da kurulabiliyor ancak şu an 1 bilemedin 2 oyunda görmüşümdür herhalde yapılmış. Çok fazla yama yok. Çözünürlük ve FPS sizin bilgisayarınıza bağlı. FPS'i konsolda çalışandan daha fazla yaparsanız sorun oluşabilse de modlarla düzeltilebilir. Eğer bilgisayarınız yeterince iyiyse Zelda'ları 1080p 60FPS hatta 2K 60 FPS bile oynayabilirsiniz. 60 FPS modu kurmak gerekiyor tabii Zelda Switch üzerinde 30 FPS çalıştığından.

O kadar emülatörden oyun oynadım, aklıma Lossless Scaling gelmedi. Acaba emülatördeki oyunların FPS kilidini kaldırır mı? Ayrıca FSR kullanırlarsa nasıl olur? @Nemai

O kadar emülatörden oyun oynadım, aklıma Lossless Scaling gelmedi. Acaba emülatördeki oyunların FPS kilidini kaldırır mı? Ayrıca FSR kullanırlarsa nasıl olur? @Nemai
Lossless Scaling kullanıyordum Zelda'da. Biraz da olsa daha akıcı oluyordu oyun 30 FPS'ten. Yine de hissiyatta mı sadece yoksa gerçekten limit aşılmış mı oluyor bilmiyorum. FSR konusunda bir bilgim yok.

Hangi konsolun emülatörünü istediğinize bağlı. Wii için dolphin ya da sizin muhtemelen istediğiniz switch için Yuzu/Ryujinx kullanabilirsiniz. YouTube'da detaylı kurulumları ve kullanımlarını açıklayan videolar var zaten. Oyunları orijinal konsoldan çekmeniz gerekiyor, diğer yolları burada belirtmem uygun olmaz. Türkçe yama da kurulabiliyor ancak şu an 1 bilemedin 2 oyunda görmüşümdür herhalde yapılmış. Çok fazla yama yok. Çözünürlük ve FPS sizin bilgisayarınıza bağlı. FPS'i konsolda çalışandan daha fazla yaparsanız sorun oluşabilse de modlarla düzeltilebilir. Eğer bilgisayarınız yeterince iyiyse Zelda'ları 1080p 60FPS hatta 2K 60 FPS bile oynayabilirsiniz. 60 FPS modu kurmak gerekiyor tabii Zelda switch üzerinde 30 FPS çalıştığından.

Ekran kartım Arc B580 işlemcim Ryzen 5 5600 RAM 16 bir de kurulumu baştan sona oyunlarla mod kurmayla beraber anlatan bir video varsa linkini yollayabilir misiniz? Ayrıca Nintendo emülatörü kurmak istiyorum.

Ekran kartım Arc B580 işlemcim Ryzen 5 5600 RAM 16 bir de kurulumu baştan sona oyunlarla mod kurmayla beraber anlatan bir video varsa linkini yollayabilir misiniz? Ayrıca Nintendo emülatörü kurmak istiyorum.
Hocam Nintendo'nun bir sürü konsolu var. Tüm konsolları kapsayan bir emülatör yok şu anlık. Nintendo Switch için aşağıdaki videoyu takip edebilirsiniz. Türkçe güzel kaynak bulamadım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sisteminiz muhtemelen yeterli olur, RTX 4050 ve i5-13420H ile rahatça oynuyorum ben çoğu oyunu. Mod kurmak için de oyuna sağ tıklayıp Open Mods Directory'e basınca açılan sekmeye dosyaları atmanız yeterli diye hatırlıyorum.
1743087014325.png

Geri
Yukarı