Nitro 5 AN515-58-50fk laptopa RAM önerisi

smithblacksmith

Megapat
Makaleler
10
Daha fazla  
Merhaba,

Acer Nitro 5 AN515-58-50fk marka model laptopum var.

i5 12450 h ve RTX 4050 olan model,

SK Hynix DDR 5 4800 MHz RAM taktık ve ekran gelmedi.

Buna ait uyumlu RAM'i nasıl öğrenirim?

Öncelikle doğum günün kutlu olsun forumumuzun en yardımsever insanı;
Görselleri ekledim

Bir de bu garanti mevzusu var, valla bozulursa bozulsun.

Ram takınca garanti bozulur diyorlar ama Acer' ın kendisi bozulmadığını söylüyormuş anakarta filan zarar vermezsek.

Garantiye gönderince de kullanıcı hatası diyip ücret isterler zaten o sebeple rami kendim taktım uyumlu olmadı.

Dosya Ekleri

• 20241020_170339.jpg
    20241020_170339.jpg
    298,3 KB · Görüntüleme: 16
  • 20241020_170347.jpg
    20241020_170347.jpg
    419,3 KB · Görüntüleme: 20
Öncelikle doğum günün kutlu olsun forumumuzun en yardımsever insanı;
Görselleri ekledim

Bir de bu garanti mevzusu var, vallahi bozulursa bozulsun.

RAM takınca garanti bozulur diyorlar ama Acer'ın kendisi bozulmadığını söylüyormuş anakarta filan zarar vermezsek.

Garantiye gönderince de kullanıcı hatası deyip ücret isterler zaten o sebeple RAM'i kendim taktım uyumlu olmadı.

Öncelikle çok teşekkür ederim.

Çoğu marka da RAM ve SSD takviyesi herhangi bir bileşene zarar vermediğiniz sürece garanti dışına çıkarmıyor. Acer de de çıkmıyor diye biliyorum.

Laptopta halihazırda takılı olan RAM modeli bu.

Fakat sizin aldığınız RAM de uyumlu gözüküyor. RAM'i taktıktan sonra biraz bekleyin öyle açın cihazı.

Öncelikle çok teşekkür ederim.

Çoğu marka da RAM ve SSD takviyesi herhangi bir bileşene zarar vermediğiniz sürece garanti dışına çıkarmıyor. Acer de de çıkmıyor diye biliyorum.

Laptopta halihazırda takılı olan RAM modeli bu.

Fakat sizin aldığınız RAM de uyumlu gözüküyor. RAM'i taktıktan sonra biraz bekleyin öyle açın cihazı.
Bekledik aslında ama açılmadı, hatta 3 5 dk açıkken de durduk

Acer de ram ve SSD yükseltmek garanti kapsamından çıkartmıyor. Tabi fiziksel bir hasar oluşmazsa montaj sırasında. Ayrıca bu model için 4800 mhz olur. Yükseği de takılır cl değeri uyuyorsa. Arkadaşta yazmıs zaten, dediği gibi bu tarz ürünlerde donanım değişikliğinden sonra cihazın acılması 3-4 dk yı bulabiliyor.
Büyük ihtimalle taktığınız ram sorunlu gibi duruyor.

Bekledik aslında ama açılmadı, hatta 3 5 dk açıkken de durduk

RAM şu an takılı değil sanırsam. Tekrar takın acele bir işiniz yoksa 10 dakika veya daha da fazla bekleyin bazen inat edebiliyorlar. Sonra cihazı açın görüntü gelmediyse yine biraz bekleyin halen gelmiyorsa BIOS sıfırlamayı deneyin. Eğer halen olmuyorsa halihazırda takılı olan Samsung RAM'i çıkartıp sadece yeni aldığınız RAM'i takıp açmayı deneyin.

RAM şu an takılı değil sanırsam. Tekrar takın acele bir işiniz yoksa 10 dakika veya daha da fazla bekleyin bazen inat edebiliyorlar. Sonra cihazı açın görüntü gelmediyse yine biraz bekleyin halen gelmiyorsa BIOS sıfırlamayı deneyin. Eğer halen olmuyorsa halihazırda takılı olan Samsung RAM'i çıkartıp sadece yeni aldığınız RAM'i takıp açmayı deneyin.
Bu işi beceremeyecem galiba ben 😄

Bu arada şöyle oluyor RAM takınca;

Klavye ışığı yanıyor, fan çalışıp duruyor sonra ekran gelmiyor.

BIOS filan giremem sanırım bu durumda.

Aynı işlemleri yaptım 1 2 dk içinde açıldı.

Çok teşekkür ederim cansın.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı