Nitro 5 RTX 4050 vs Excalibur G870 RTX 4060

Bütçe
30.000

GKD

Moderasyon Ekibi Üyesi
Kıdemli Moderatör
Makaleler
23
Yer
LTBE
Daha fazla  
Selam. Bir süredir bilgisayar arıyorum ancak pek kafama yatan bir ürün olmadı. Geçen ay ikinci el bir Nitro 5 almıştım ve memnundum ancak sonra sıfır alayım diye iade edip Victus 15 aldım. Ancak onun performansından memnun kalmayıp onu da iade ettim ama bu süreçte kasım indirimleri'ni kaçırdım. Param bugün iade oldu. Ben de 30.000 TL'yi aşmayacak bir bilgisayar bakıyorum. Nitro 5'i beğenmiştim ve şu an hala 26.000'e bulunabiliyor ancak 30.000TL'ye de 4060'lı G870 bulunuyor. Sizce aradaki 4000 TL farka değer mi ve Excalibur alınır mı? Pek tavsiye edilen bir marka değil biliyorum ama 4060 için aradaki farka ve marka farkına değer mi karar veremedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam. Bir süredir bilgisayar arıyorum ancak pek kafama yatan bir ürün olmadı. Geçen ay ikinci el bir Nitro 5 almıştım ve memnundum ancak sonra sıfır alayım diye iade edip Victus 15 aldım. Ancak onun performansından memnun kalmayıp onu da iade ettim ama bu süreçte kasım indirimleri'ni kaçırdım. Param bugün iade oldu. Ben de 30.000 TL'yi aşmayacak bir bilgisayar bakıyorum. Nitro 5'i beğenmiştim ve şu an hala 26.000'e bulunabiliyor ancak 30.000TL'ye de 4060'lı G870 bulunuyor. Sizce aradaki 4000 TL farka değer mi ve Excalibur alınır mı? Pek tavsiye edilen bir marka değil biliyorum ama 4060 için aradaki farka ve marka farkına değer mi karar veremedim.

Kendim kasım indirimlerinde aldım G870 RTX 4060 ama Windows 11 yüklü olan modeli almıştım fiyatı 32.600 TL falandı (Kasım indiriminden düştü fiyatı). FreeDOS modeli çok daha ucuz 31000 TL olması lazım. Elimdeki model bu:

Senin almayı düşündüğün sanırım bu:

Kısaca 2 hafta falan oldu sanırım kullanıyorum. Ben aldığımda aşırı korkmuştum çünkü forumda öneren biri yok onu geçtim önermeyende çok. 😀
Tabii satan kişi 15 gün içinde beğenmeme gibi bir durumun olursa sebepsiz iade alırım deyince aldım ben. Casper'ın hazır kasasını kullanmış biri olarak bende satın aldım yani geçmişim iyidir; laptoptan bahsedecek olursam aşırı havalı bir kasası var metal zaten ve ortadaki üçgen "G" logosu aşırı havalı tuşlarının etrafı beyaz çizgilerle kaplı ve RGB ışıkların gücü bana biraz az geldi ama yeterli. Bence en büyük sorunu fan sesi laptop boştayken pek sesli gelmedi bana ama yükteyken uçak moduna geçiyor ve FN+1 kısayolu ile fanları elle de Turbo moduna alabiliyorsunuz. İnanın arkadaşlarımın çoğunda oyuncu laptopu var ama bu özellik onlarda yok MSI Afterburner ile yapabiliyorlar sadece. 😆

FurMark gibi testlerde ekran kartım 30 dakikalık testte ılık bir odada 77 dereceyi geçmedi. Sobalı bir yerde denedim yine geçmedi ekran kartı zaten ısınmaya meyilli bir kart değil zira RTX4060 az güç emen bir kart, ekran kartı ile ilgili ısınma problemim olmadı. İşlemciyi ise bir oyunda zorladım 1.30 saat kendisi arada 86 dereceyi gördü ufak bir tırstım onda ama soğutma anlamında biraz başarısız diyebilirim CPU 86 dereceye 1 saniyeliğine çıkıp hemen 76 derecelere düşüyordu 86 çok sınır bir değer ve ben bunu fark ettim MSI Afterburner'ın ekranında. Hoparlör idare eder ama kameradan da bir beklentin olmasın. Fiyatına göre bana 1 TB M.2 SSD vermesiyle aşırı rahatlattı ayrıca 16 GB ve 32 GB RAM'e kadar yükseltilebilir olmasıda çok rahatlattı beni zira ben 8 GB RAM 256 GB SSD kullanıyordum çağ atladım. Ekran kartı 105W zaten 90W+15W boost şeklinde.

İnternetten almayı düşünüyorsan bunu da düşün derim Excalibur yerine. Ben internetten alsaydım laptopu aşağıdaki linkten alırdım aşırı iyi fiyat. HP victus 16 serisi Teknosa gibi yerlerde 40K fiyattan başlıyor site fiyatı güncellemeyi unuttu sanırım.😅

Sonradan SSD takviyesi gerektirir.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı