Nitro i5 12500H RTX 4050 140W vs Victus R7 7735HS RTX 4050 120W

Ato064

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle iyi günler arkadaşlar, 2 tane cihaz var, almak istediğim ikinci el. Ankara içi olması gerekli. Maden müh. programları için kullanacağım, işlemci performansı da benim için önemli bir nokta. Oyunda oynuyorum ancak çoğu oyunda zaten ekran kartı tüketimi 100-110 Watt'ı geçmediği söyleniyor, tam bilgim yok. Bir de malzeme kalitesi olarak HP mi, Acer mı? Hangisi daha iyidir? Acer'lar için ısınıyor diye duyum aldım ancak emin olamadım. Özellikleri neredeyse aynı cihazların.

1. cihaz (Acer Nitro) (26.000₺)
i5 12500H.
RTX 4050 140W.
DDR5 16 GB RAM 4800MHz.
512 SSD.
15.6' 144Hz.

2. cihaz (HP Victus) (27.500₺)
Ryzen 7 7735HS.
RTX 4050 120W.
DDR5 16 GB RAM 4800MHz.
1 TB SSD.
16.1' 144Hz.

AutoCAD agirlikli calisacaksaniz 1. model daha iyi hem grafik karti %10-15 daha hizli hemde intel islemcilerde tekli cekirden performansi daha yuksek oldugu icin mantikli bir secenek olabilir. Eksi yani ise coklu cekirdek de mukemmel is cikarmamasi, ekranin gorece kucuk olmasi ve 512GB SSD. Malum kullanacagin uygulamalar yeri geldiginde bayagi bir yer kaplayacak.

Simulasyon ve modelleme agirlikli kullancaksaniz 2. modeli tercih edebilirsiniz. AMD'nin coklu cekirdek performansi intele gore cok daha iyi. Ancak burada da ekran kartinin 1. cihaza gore daha az performans ile calisacagini bilmek onemli cunku 120W ile calisacak. Arti olarak 1TB SSD ve 16.1 ekran var.

Yerinizde olsam ACER Nitro secerdim. SSD daha sonrasinda da eklenebilir. Ekran karti performansi ve tek cekirdek gucu bana kalirsa bu tip islerde daha onemli bir yeri var. Ayrica fiyati da daha uygun.

AutoCAD agirlikli calisacaksaniz 1. model daha iyi hem grafik karti %10-15 daha hizli hem de Intel islemcilerde tekli cekirden performansi daha yuksek oldugu icin mantikli bir secenek olabilir. Eksi yani ise coklu cekirdek de mukemmel is cikarmamasi, ekranin gorece kucuk olmasi ve 512 GB SSD. Malum kullanacagin uygulamalar yeri geldiginde bayagi bir yer kaplayacak.

Simulasyon ve modelleme agirlikli kullancaksaniz 2. modeli tercih edebilirsiniz. AMD'nin coklu cekirdek performansi Intel'e gore cok daha iyi. Ancak burada da ekran kartinin 1. cihaza gore daha az performans ile calisacagini bilmek onemli cunku 120W ile calisacak. Arti olarak 1TB SSD ve 16.1 ekran var.

Yerinizde olsam Acer Nitro secerdim. SSD daha sonrasinda da eklenebilir. Ekran karti performansi ve tek cekirdek gucu bana kalirsa bu tip islerde daha onemli bir yeri var. Ayrica fiyati da daha uygun.

Ekstra monitör ile kullanacağım için ekran boyutunun çok bir önemi yok benim de gönlümden Acer Nitro geçiyor ancak ısınıyor gibi duyumlar alınca korktum biraz. Ne kadar doğru bilmiyorum tanıdık bir bilgisayarcım HP'nin malzeme kalitesi Acer'dan daha iyi dedi ancak eski nesil bir HP kullanıcısı olarak HP'den çok memnun değildim.

Ekstradan sormak istediğim bir soru daha var i5 12500H ile 12450H ve 12450HX arasında ne kadar fark olur performans ve ısınma açısından.

Son düzenleme:
Ekstra monitör ile kullanacağım için ekran boyutunun çok bir önemi yok benim de gönlümden Acer Nitro geçiyor ancak ısınıyor gibi duyumlar alınca korktum biraz. Ne kadar doğru bilmiyorum tanıdık bir bilgisayarcım HP'nin malzeme kalitesi Acer'dan daha iyi dedi ancak eski nesil bir HP kullanıcısı olarak HP'den çok memnun değildim.

Ekstradan sormak istediğim bir soru daha var i5 12500H ile 12450H ve 12450HX arasında ne kadar fark olur performans ve ısınma açısından.
12500H hepsinden daha guclu. 12 cekirdekli ve 16 is parcacigi var. 45W TDP (yani daha az guc tukettigi icin daha az isiniyor.)
Digerlerinde ise 8 cekirdek 12 is parcacigi var. ayrica 55W TDP (daha cok guc, daha cok isi.)

12500H hepsinden daha guclu. 12 cekirdekli ve 16 is parcacigi var. 45W TDP (yani daha az guc tukettigi icin daha az isiniyor.)
Digerlerinde ise 8 cekirdek 12 is parcacigi var. Ayrica 55W TDP (daha cok guc, daha cok isi.)

Tamamdır teşekkür ederim aklımda fikir oluştu muhtemelen Acer'ı alacağım 🙏🏼

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı