Değerli arkadaşlarım;
Fan geldi kendi çapımda resim ve video çektim, sizlerin beğenisine sunuyorum, yorumlar için çok teşekkür ederim. Almadan önce usanmadan cevap yazan IQRI arkadaşıma çok teşekkür ederim ve bana bu fanı öneren diğer arkadaşlara. Van'dan selamlar.
- - - Güncellendi - - -
Video yolda değerli arkadaşlar, üstatlar rica etsem resimlere bir el atar mısınız? Yapamadım özür dilerim.
Evet arkadaşlar kabloları toplayamadım, benim beceriksizliğim, sıcaklık şuan 7 ile 10 derece arasında bir değişim yaşadım üstat birde içeride birkaç fanın yerini değiştirdim rpm düşürücü kablo kullanıyordum benim 2 tane Aerocool Shark 140mm fanlarımda o kabloları çıkardım. Şu an herşey tam güç çalışıyor ve içerisi gayet soğuk.
7 ila 10 derece iyi (Normalde dönüş hızını düşürüp tam sessizlik için kullanılır, sıcaklığa etkisi ikinci plana atılır) birde kendi konforuna uygun fan dönüş hızlarını ayarlayıp kasa sessizliğini sağladın mı olay biter. Tabi bu normal kullanım için, oyun oynarken herşey değişiyor ve söylediğin gibi tam güç ihtiyacı olabiliyor. Bunun içinde kasa fanlarını anakart üzerindeki FAN girişlerine bağlayıp SpeedFan programıyla duruma göre hızlı ayar yapabilirsin. (Örneğin sıcaklık 55Dereceye ulaşınca 1.Fan 2.000rpm hızda 2.Fan 1500rpm ...vs yada sabit ayarlanır)
Bende Akasa hız düşürücü 3 pin çevirici kullanıyorum işe yarar bi aparat 2 adet düşük(5V) hız 2 tane normal molex (12V) gücünde standart hız sağlıyor. Birde bunun 2 adet 5V 2 adet 7V olan modeli var. TeknoBiyotik: Akasa 4Pin Molex - 3Pin Fan Bağlantı Kablosu Dönüştürücü/Çoğaltıcı - Kablo ve Dönüştürücüler - Aksesuar & Yazılım 2 * 5 Volt, 2 * 7 Volt Fan Kablosu | Haz
Değerli bilgiler için teşekkür ederim kardeşim, bu aparatlar bende mevcut, takılıydı üstünde ve şimdi montaj yaparken çıkardım, kasırga var içeride resmen , fan kontrolcü alırsam kökten kurtulurum gibime geliyor
Fan kontrolcüyle bu işi halletmek istiyorsan mutlaka ve şiddetle Aerocool Touch 2100, bulamazsan 2000 model al. Çok fonksiyonlu ve şık bir tasarımı var.
Sesler, renkler, fan hızı, sıcaklığa göre hız, ...vs ayarlanabiliyor. http://www.aerocool.us/peripheral/touch2100.htm
Bu arada doğaçlama amatör Müzik çalışmalarını Youtube kanalına yüksek kalitede mp3 ile video montaj yapıp kayıt edip yüklersen faydalı olur. En azından benim ilgimi çeker ve değerlendirilebilir. Bu hoşuma gitti.
Kardeşim usanmadan bıkmadan sorularımı cevapladığın için teşekkür ederim dediğini aynen yapacağım. Ses kartı bakıyorum işte stüdyo açmayı planlıyorum malum müzik bölümü okuyorum en kısa zamanda yeni profesyonel çalışmalara başlayacağım