Noctua NH-U9B SE 2 mi Arctic Freezer 34 mü?

Gosrov

Kilopat
Yer
Kahramanmaraş
Daha fazla  
Meslek
Kimya Laboratuvarı Teknisyeni
Selamlar dostlar, Intel i5 9400F işlemcim H310M PRO VD Plus anakart kullanıyorum. Hava akımlı CPU soğutma düşünüyorum.
Overclock için uygun mudur her ikisi?
Fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı1.PNG
    Ekran Alıntısı1.PNG
    72 KB · Görüntüleme: 98
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    83 KB · Görüntüleme: 94
Ayrıca Noctua ömürlük diyebilirim. Arctic değil. Diyelim ki ileride anakart işlemci değiştirdiniz. Arctic soket değiştiği için elinizde kalır. Noctua işlemci firmaları soket değişikliği yaptığı zaman soğutucusu için bir kit çıkarıyor ve kullanabiliyorsunuz. Arctic kötüdür diyemem ama Noctua ile de kıyaslanmaz.

NH-U9B SE 2'nin resmî olarak LGA 1151 (V2) desteği yok, olmasına gerek var mı orasına girmeyeyim çünkü resmî olarak desteklememesine rağmen takan görüyorum soğutucuları, ama bu soğutucu için bir garanti veremem, kimse veremez.
O ikisi arasından Freezer 34 Esports Duo bana kalırsa daha mantıklı ama benim önerim biraz daha koyup Fuma 2 alman, çünkü daha mantıklı ikisinden de.

Overclock için uygun mudur her ikisi?
Overclock için iki soğutucu da uygun ancak belirtmiş olduğun sistemde overclock yapamazsın, ne işlemcin ne de anakartın resmî olarak overclock'a destek sunuyor.
Tabii ki o iki soğutucuyla veya benim attığım soğutucuyla i5 9400F'in maksimum boost frekanslarına ulaşırsın.

Ayrıca Noctua ömürlük diyebilirim. Arctic değil. Diyelim ki ileride anakart işlemci değiştirdiniz. Arctic soket değiştiği için elinizde kalır. Noctua işlemci firmaları soket değişikliği yaptığı zaman soğutucusu için bir kit çıkarıyor ve kullanabiliyorsunuz. Arctic kötüdür diyemem ama Noctua ile de kıyaslanmaz.

Mantıklı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı