Nokia 6 telefon açılmıyor

OGDuck

Femtopat
Katılım
21 Ocak 2021
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Nokia 6 bir telefonum var. Yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum ve bugüne kadar telefon ile ilgili hiçbir sorun yaşamadım.

Fakat bugün sabah telefonumdan Discord'a girerken telefonum garip şekilde bir anda aşırı şekilde kasmaya başladı. Ben de ne yapacağımı bilemeyip telefonumdaki sayılı uygulamadan biri olan cCean Master'a girip bir orada sorunumu halletmeye çalıştım ama telefon çok kastığından olacak gibi değildi. Orta tuşu kullanarak telefonun ana ekranına geldikten sonra telefonu kapat düğmesine bastım.

Sonradan açmaya çalıştığımda telefon açılmadı. Bir süreliğine telefonu sadece açma tuşuyla açmaya çalıştım. Olmayınca pes ettim bir kablo ile telefonumu PC'me bağladım. Nokia 6 olarak gözükmesi gereken yerde qhsusb_bulk isimli bir şey vardı. Neyse işte oraları kurcaladım falan sürücüleri güncelle diye bir seçenek buldum. İyi hadi yapayım dedim yaklaşık 10dk gibi bir sürede oldu. Fakat telefonda bir değişiklik yoktu.

Kendim halledemiyorsam son çare internetten resetlemeye bakayım denedim. Çoğunda telefon şarjdayken güç tuşu ve ses tuşlarına aynı anda basmayı deneyin diyordu. Ben de denedim. Ekranımda normal Nokia logosu falan çıktı işte. Ekranımda 20dk gibi bir süre boyunca sırf o yazı kaldı sonunda yazı gitti ve ekranımda siyah ışık yanmaya başladı.

Bu olduktan sonra telefona hiçbir şey yapamadım. PC'ye bağlayınca cihaz arızalı falan diyor, güç tuşu ve ses tuşlarına basıyorum hiçbir şey olmuyor. Ne yapsam düzelebilir aklınıza gelen en garip şeyi denemeye bile razıyım.
(Telefon Android'in kaçıncı sürümü hiçbir fikrim yok ama ne zaman sistem güncellemesi falan görsem hiç ertelemiyorum. Gördüğüm an güncelliyorum)

Biraz karışık anlatmışsam kusura bakmayın. Böyle forumlara çok yazı yazmam da :D.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Telefonun şarja takıp bekleyin sonra factory reset atmaya çalışın. Ekran tamamen gelmiyorsa tam hatırlamıyorum ama rom atarak çözüm sağlanıyordu sanırım. Ancak daha büyük bir arıza olması muhtemel.
 
Telefonun şarja takıp bekleyin sonra factory reset atmaya çalışın. Ekran tamamen gelmiyorsa tam hatırlamıyorum ama rom atarak çözüm sağlanıyordu sanırım. Ancak daha büyük bir arıza olması muhtemel.
evet ekranım temelli yok ve gelmiyor umarım servisde de tamir edilemeyecek kadar kötü olmamıştır telefon
 

Yeni konular

Geri
Yukarı