Nokia, akıllı telefon pazarından çekildi

Makaleler
52
Yer
KKTC
Daha fazla  
Nokia, akıllı telefon pazarından çekilmiş. Aslında Nokia, akıllı telefon pazarından çekilse de çekilmese de hiçbir yerde akıllı telefonlarının satıldığını göremiyorduk. Tuşlu telefon üretmeye devam edecekmiş. Nokia'nın tuşlu telefonları sağlam oluyor. Nokia'nın akıllı telefon cihazının olup olmadığını da hatırlamıyorum. Bu haberi görünce Nokia'nın akıllı telefonunun olup olmadığını sorguladım diyebilirim. :D Tuşlu telefon üretmeye devam etmeleri, daha akıllıca olacaktır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nokia, akıllı telefon pazarından çekilmiş. Aslında Nokia, akıllı telefon pazarından çekilse de çekilmese de hiçbir yerde akıllı telefonlarının satıldığını göremiyorduk. Tuşlu telefon üretmeye devam edecekmiş. Nokia'nın tuşlu telefonları sağlam oluyor. Nokia'nın akıllı telefon cihazının olup olmadığını da hatırlamıyorum. Bu haberi görünce Nokia'nın akıllı telefonunun olup olmadığını sorguladım diyebilirim. :D tuşlu telefon üretmeye devam etmeleri, daha akıllıca olacaktır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yerinde bir karar, zaten Windows Phone işletim sistemiyle hiçbir yere varamazlardı. Onlar en iyi oldukları alana geri döndüler. Ancak tek sorun senenin 2003 olmaması.

Başlığı okuyunca celallendim. Nokia ne zaman akıllı telefon üretiyordu ki diye düşündüm. Benim aklımda son kalan başarısız Windows Phone denemesiydi. Yerinde bir karar olmuş, ağzıyla kuş tutsa yaranamazdı bu vakitten sonra.

Aptallık edip Symbian'dan sonra Android'e geçmemek için inat etmelerinin neticesi bu.

İlk bu işe girdiklerinde Android'e geçselerdi ortada ne Apple ne Samsung kalırdı. Eskiden telefonun kralı onlardı zaten. İlk akıllı telefona da böyle bir giriş yapsalardı onları geçebilecek tek bir firma olmazdı.

Başlığı okuyunca celallendim. Nokia ne zaman akıllı telefon üretiyordu ki diye düşündüm.

Aynısı bende de oldu. Akıllı telefon pazarında yer edinemedi. Şu saatten sonra bu firma, ağzında kuş tutsa gene de yaranamazdı çünkü piyasada ucuz alternatifleri var.

Nokia bir ara Lumia serisi üretmişti onlar zamanında çok ilgimi çekiyordu.
Windows 8.1 gibi tasarıma sahipti.

1736772924414.jpeg

Symbian nedir bilir misiniz? Aslında yıllarca akıllı telefon üretti Nokia. Sony-Ericsson, Nokia, LG, Samsung, Benq-Siemens yıllarca symbian işletim sistemli telefonlar sattılar. Ben halen daha symbian işletim sisteminin büyük bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum. Büyük ihtimalle bu konuya yazan çoğu kullanıcı 1100, 1110, 1200 ve şanslı ise 6300 modelleri ile Nokia ile tanışmış. Bir N-Series, bir E-Series bir communicator kullanmış kitle burada olsaydı Nokia'nın 2016 da nalları diktiğini bilirdi. Symbian bir dert değildi hatta devasa bir yenilikti, Android kadar ağır değildi, Java uygulamalarını destekliyordu evet Android kadar kolay bir dağıtım değildi ancak kullanışlı bir dağıtımdı kaynakları açık hale sadece 2 yıl daha erken gelseydi şu an Android'in esamesi okunmuyordu. Symbian sadece tuşlu telefonlarda kullanılmadı Nokia ve Samsung bence çok başarılı dokunmatik modeller de yaptılar 5800 basmatik bir modeldi yazmaya gelecekler durabilir çünkü o zamanlar zaten işler çoktan sarpa sarmıştı. Daha sonra çıkan N, C, X, 6xx, 7xx ve 808 modelleri kesinlikle başarılı cihazlardı. Yazılım geliştirme süreçleri Symbian uygulamaları iyi yazılmış ise Android için yazılan herhangi bir uygulamadan daha stabildi. Ya da ben fazla symbian seviyorum. Okuduysanız teşekkür ederim.

Yeni konular

Geri
Yukarı