Normalde 50 Mbps olan hız 4 Mbps'ye düştü

• Konuyu başlatan Dajs
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 328

Dajs

Femtopat
4 yıldan uzun bir süre boyunca sorunsuz bir şekilde VDSL altyapıdan internet kullandım. Son 1.5 aydır 50 Mbps 5 upload olan hızım birdenbire sürekli kesilmeye başladı. 2 haftadan beridir de download 4 Mbps upload ise 1.5 Mbps hızlarında bunun üzerine internet servis sağlayıcımdan destek kaydı açtım. Ancak değişen hiçbir şey düzelmedi. Sorum şu ne yapabilirim, ne yapmam gerekli?

Ekran görüntüsü 2025-04-08 170525.png

Çok bir şey bilmemekler birlikte fiber kablosu kullanıyorsanız onun kırılmış olma ihtimali var. Bende de aynı durum oldu 140'dan 90'a düştü değerler.
Vdsl kullanıyoruz.

Bunun birçok sebebi olabilir müşteri hizmetlerini güzel bir kalayla ekip falan yollarlar evine onlar halleder.
Geldiklerinde kısa bir süreliğine internet hızım normale dönmüştü ancak bir kaç saat sonra tekrardan bu hale geldi.

4 yıldan uzun bir süre boyunca sorunsuz bir şekilde VDSL altyapıdan internet kullandım. Son 1.5 aydır 50 Mbps 5 upload olan hızım birdenbire sürekli kesilmeye başladı. 2 haftadan beridir de download 4 Mbps upload ise 1.5 Mbps hızlarında bunun üzerine internet servis sağlayıcımdan destek kaydı açtım. Ancak değişen hiçbir şey düzelmedi. Sorum şu ne yapabilirim, ne yapmam gerekli?

Eki Görüntüle 2465259

Modem Tenda değil mi?

İnternet kesintilerinde bende de benzer problem oluyordu. DSL kablosunu söküp 10 dakika sonra taktığımda düzeliyordu. Ama sizin ulaşılabilir hız da düşük. ISS kaynaklı yada tesisat kaynaklı bir sorun var muhtemelen.
DSL kablosunu söktüğümde benim de tekrardan 50 mbpslere çıkıyor. Bir süre sonra internet kopuyor tekrardan 4 lere kadar düşüyor. Tesisatı yenilettim fakat internette değişen bir şey olmadı.

DSL kablosunu söktüğümde benim de tekrardan 50 mbpslere çıkıyor. Bir süre sonra internet kopuyor tekrardan 4 lere kadar düşüyor. Tesisatı yenilettim fakat internette değişen bir şey olmadı.
Modemden kaynaklı olabilir diye düşünüyorum ben de. Her elektrik kesintisinde hat 75mbps üstü hızlara çıkıyor. Geçen gün 100mbps'ye çıktı mesela. Tesisatı ben de kendi ellerimle yeniledim. Hız değişimlerine çare değil ama hat zayıflaması önemli ölçüde azaldı. Modeme firmware update geldiyse deneyebilirsin.

TT altyapısı kullanan bir firmadaysanız bu sorun uzun süre cozulmeyebilir. Kendim bizzat yaşadım. İç tesisatta problem yoksa ya evinize gelen kablolarda sorun var ya da portunuzda arıza var. Türk Telekom müşterisi değilseniz port değişikliği yapmamak için bin takla atıyor. DSL teknolojisi çok karışık. Fiber gelmediği sürece bu tip sorunlarla uğraşacak kullanicilar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı