Note 4 Kılıf Seçimi

mussi-AA

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, iyi forumlar. Geçen hafta Note 4 aldım. Telefon şu an kılıfsız duruyor. Aklımda birkaç soru var. Kapaklı kılıfmı almalıyım yoksa normal batarya kısmına kadar olan kılıftan mı almalıyım? Örnek iki resim attım. Aydınlatırsanız çok memnun olurum. İyi forumlar. :)

EF-NN910BCEGWW-526970-0.jpg
spigen-sgp-galaxy-note-4-case-neo-hybrid-electric-blue-kilif_u-1.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Alttaki resimdekilerden almanı tavsiye ediyorum. Eşimde orijinal kapaklı kılıf var, birincisi telefonu kullanmak çok zorlaşıyor, ikincisi düşmelerde çarpmalarda telefonu korumuyor.
Alltaki kılıflardan alıp bir de "tempered glass" ekran koruyucu taktın mı düşecekmiş diye korkun olmaz. Bende Note 2 var, bu şekilde kullanıyorum, kaç defa düşürdüm, en ufak bir çizik bile yok telefonumda.

Ben şuan da Note 4'e altta attığın Spigen Neo Hybrid koruyucu kapağın etrafı plastik olan sürümünü kullanıyorum. Kılıfın her tarafı tek parça plastik olduğu için sağlamlığı artıyor. Kötü duruyor mu dersen de hayır, öyle göze kötü şekilde batmıyor. Ama telefonun kendi yan metal çerçeveleri gizlenmiş oluyor. Bazen masada prestij için duracaksa o zaman kenarı plastik olan kılıfı çıkartman gerekebilir. :)

Neo Hybrid kılıfla iken hiç düşürdün mü diye soracak olursan, evet 3 kere çok hassas noktalara düştü ama kılıf telefonu %100 korudu. Hatta kılıf kendini bile korudu ki üstünde sıfır çizilme mevcut.

Ayrıca flip cover kullanımı belli bir süre işkence oluyor. Kapağın ön kısmı takılı olduğu yerden kırılıyor ve kapak çıkıyor, yarısı sallanıyor vs.

Hocam teşekkür ederim değerli yorumlarınız için. O zaman bende alttaki Spigen marka kılıfı tercih edeyim. Ayrıca tavsiyelerinizin linkini atabilir misiniz? :)

Alttaki resimdekilerden almanı tavsiye ediyorum. Eşimde orijinal kapaklı kılıf var, birincisi telefonu kullanmak çok zorlaşıyor, ikincisi düşmelerde çarpmalarda telefonu korumuyor.
Alltaki kılıflardan alıp bir de "tempered glass" ekran koruyucu taktın mı düşecekmiş diye korkun olmaz. Bende Note 2 var, bu şekilde kullanıyorum, kaç defa düşürdüm, en ufak bir çizik bile yok telefonumda.

Hocam tempered ekran koruyucu telefonun dokunmatik hassaslığını bozuyor diye bir duyum aldım. Ayrıca ufak bir sorum daha olacak, tempered glass ekran koruyucu mu alayım yoksa darbe emici ekran koruyucu mu alayım? Tempered bildiğimiz cam, darbe emici ekran koruyucuda normal şeffaf koruyucu gibi galiba. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Her ikisini de kullandım, "tempered glass" olanı var şu anda ve çok memnunum. Hatta bir tane kırdım, yenisini taktım.
"Buff" diye bilinen, özellikle de kullacak olursan Zagg marka olanını almanı önerebileceğim darbe emici çok katmanlı ekran koruyucular fena değil, ancak kalem kullanırken oldukça zorlayıcı oluyor, tam kaygan olmayan polietilen bir yüzey olduğu için kalemin ucu kolay kaymıyor. Ancak cam olanda böyle bir sıkıntı yok. Ayrıca "buff" kullanınca görüntü kalitesinde de bir miktar düşüş oluyor, cam ile bu durum yoksayılabilecek düzeyde. Cam olanlarda dokunmatik yüzeyin hassaslığında bir azalma filan da söz konusu değil. Eşimin Note 4'ünde de bundan var zaten.

Her ikisini de kullandım, "tempered glass" olanı var şu anda ve çok memnunum. Hatta bir tane kırdım, yenisini taktım.
"Buff" diye bilinen, özellikle de kullacak olursan Zagg marka olanını almanı önerebileceğim darbe emici çok katmanlı ekran koruyucular fena değil, ancak kalem kullanırken oldukça zorlayıcı oluyor, tam kaygan olmayan polietilen bir yüzey olduğu için kalemin ucu kolay kaymıyor. Ancak cam olanda böyle bir sıkıntı yok. Ayrıca "buff" kullanınca görüntü kalitesinde de bir miktar düşüş oluyor, cam ile bu durum yoksayılabilecek düzeyde. Cam olanlarda dokunmatik yüzeyin hassaslığında bir azalma filan da söz konusu değil. Eşimin Note 4'ünde de bundan var zaten.

Hocam şunu alayım ozaman. :) Cam pek hoşuma gitmedi açıkcası.
Galaxy Note 4 Buff Kırılmaz Ekran Koruyucu Film | BufflabsTurkiye

Kapaklı kılıf kullanan birisi olarak kapaklı kılıf öneririm. Cüzdan kılıflar Note serisi için iyi oluyor. Koruma görevi yapıyor. Zevkine uygun bir cüzdan kılıf öneririm.

Ben Note 4 kullanıyorum. Spigen gerçekten çok kaliteli bir marka. Fakat ürünleri telefonu patatese çeviriyor. Ben orijinal protective cover kullanıyorum. Hem orijinal hem çok daha ucuz hem de koruma düzeyi üst seviye. Bende mavisi var ve çok şık. Dikkat çekiyor gerçekten.

789c094e-2161-4ff9-b9d3-429dffa8eefb._V322119396_.jpg

Tempered Glass olarak Buff marka kullanıyorum. Fakat ne yalan söyleyeyim içime sinmiyor. Zira panelin tam kenarlarını kapatamıyor. Bu da özellikle köşede kalemle çalışırken benim için büyük sıkıntı oluşturuyor. Spigen'in kılıfı ekrana zarar verdirmiyor. Tempered Glass yerine Samsung'un orijinal Note 4 için olan jelatini taktırtabilirsin. Bu arada dokunmatik hissiyat düşmüyor, ilk kullanımda ekrana daha yeni yapıştığı için anlamakta güçlük çekersin ama ondan sonra normal ekranın hissiyatına bürünüyor koruyucu cam.

Aldığım ürünün linki:
@Silinen üye Orijinal Samsung "Proactive Cover" ile kendi kullandığım Spigen "Capsule" kapak arasında fazla bir fark yok açıkçası. Hatta Capsule daha bir sevimli durup, telefonu fazla da kalınlaştırmıyor.

Spigen Capsule
Note4_main_title_0001_front_merged_grande.jpg

Samsung Proactive Cover

protective_1.jpg

Tempered Glass olarak Buff marka kullanıyorum. Fakat ne yalan söyleyeyim içime sinmiyor. Zira panelin tam kenarlarını kapatamıyor. Bu da özellikle köşede kalemle çalışırken benim için büyük sıkıntı oluşturuyor. Spigen'in kılıfı ekrana zarar verdirmiyor. Tempered Glass yerine Samsung'un orijinal Note 4 için olan jelatini taktırtabilirsin. Bu arada dokunmatik hissiyat düşmüyor, ilk kullanımda ekrana daha yeni yapıştığı için anlamakta güçlük çekersin ama ondan sonra normal ekranın hissiyatına bürünüyor koruyucu cam.

Aldığım ürünün linki:
@Silinen üye Orijinal Samsung "Proactive Cover" ile kendi kullandığım Spigen "Capsule" kapak arasında fazla bir fark yok açıkçası. Hatta Capsule daha bir sevimli durup, telefonu fazla da kalınlaştırmıyor.

Spigen Capsule
Eki Görüntüle 74649

Samsung Proactive Cover

Eki Görüntüle 74650

@SypeR hocam telefonu aldığım anda orijinal jelatini aldım. Cama sizinde dediğiniz gibi hiç içim ısınmadı. İnceleme videolarında falan 1 2 mm'lik bir fark oluyor cam ve ekran arasında. Bir forumda üye telefonu düşürmüş, açık kalan alandan çatlamış camı. Tek korkum Spigen kılıfla ekranı patlatmak, vallahi bir arada iki derede kaldım. :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı