Notebook GTX 1050 ısınma sorunu

MidnightWolf71

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 3 ay evvel Monster Abra A5 V11.1 model bir oyuncu dizüstü bilgisayarı aldım. Youtube üzerinden bazı test videolarını izledim. GTA 5 ve diğer oyunlarda yaklaşık 73 derecelik bir ısı söz konusu. Fakat olay bana gelince GTA'da, 86 derecelik bir ısıyla karşılaşıyorum (ultra ayarlar). Isı da GPU kullanımını etkiliyor ve %98 olan GPU kullanımı %40'lara düşüyor. Acaba bu ısının oynadığım ortamla alakası olabilir mi? Yoksa donanımsal bir sorun olabilir mi ? Şimdiden teşekkürler değerli Technopat ailesi (GTA 5 orijinaldir korsana karşıyım)
Sistem özelliklerim;
  • GTX 1050 4 GB
  • 8 GB DDR4 RAM
  • 1 TB HDD
  • i7 7700HQ

Son düzenleyen: Moderatör:
Oda sıcaklığı yüksek oldukça haliyle fanlar sıcak hava üfleyecek. Yaz aylarında normaldir. Sıcaklık yükseldikçe GPU kendini frenliyor. Notebook donanımları genelde yüksek ısıda rahat çalışacak kalitede üretildiği için 86 derece çok kritik gelmiyor bana yaz aylarında. Ama normal bi sıcaklık olduğunuda rahatça söyleyemem.

Bende de Monster Abra A7 var neredeyse aynı özellikler fakat benim ram 16 Gb. Aynı sorunu bende yaşıyorum bi süre sonra elimi laptopa koyunca yanıyor. Altında ek fan olduğu halde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…