Notebook soğutucu önerisi

Skarpagon

Hectopat
Katılım
26 Temmuz 2020
Mesajlar
314
Çözümler
1
HP Pavilion G6 model notebook kullanıyorum. Cihazımın alt tarafında dört farklı bölgede ızgara var. Soğutucu için verebileceğim maksimum ücret 200 lira civarı. Bana kaliteli soğutucu önerebilir misiniz? Biliyorum çok fark olmayacak ama en azından 5 6 derece soğusun bana yeterli.
 
Cihaz ne kadar süredir bakımsız kullanılıyor? Giriş seviyesi bir soğutucu yerine kaliteli bir termal macun alıp değişim yapsanız çok daha mantıklı olmaz mı?



Uzun süredir bakım yapmadıysanız (fan temizliği, termal macun değişimi) sıcaklıkların artması doğal. Güzel bir bakımla 10-15 dereceye kadar sıcaklıkları indirebilirsiniz. (Ciddi anlamda bakım yapmadıysanız 20-25 derecelere kadar bile olabiliyor.) Cihaz çok donanımlı değilse MX-4 alın, bütçeyi Grizzly Kryonaut'a yatırmaya değmez öyleyse.
 
Cihaz ne kadar süredir bakımsız kullanılıyor? Giriş seviyesi bir soğutucu yerine kaliteli bir termal macun alıp değişim yapsanız çok daha mantıklı olmaz mı?



Cooler Master'a ait bir termal macun ile değişim yaptım. Ama bilgisayarın kronik sorunu çok ısınıyor.
 
Termal macunun kaliteli olduğundan eminseniz harici soğutu önerisi alın tabi ki. Ben güzel bir termal macunla bakım yapmanızı öneriyorum. Kaliteli bir macunu, düzgün uygulandığınız sürece 5-10 derece rahatlıkla fark edecektir, emin olun.
 
Termal macunun kaliteli olduğundan eminseniz harici soğutu önerisi alın tabii ki. Ben güzel bir termal macunla bakım yapmanızı öneriyorum. Kaliteli bir macunu, düzgün uygulandığınız sürece 5-10 derece rahatlıkla fark edecektir, emin olun.

Macunu değişmeden önce klavyeme dokunamıyordum bile. Şimdi daha iyi durumda. Fakat SSD ve fanlar yan yana. SSD bu sebepten ötürü çok fazla ısınıyor benim için işlemcinin soğuması çok kritik değil ama diğer bileşenler oldukça önemli. Mekanik disk varken bu kadar önemsemedim ama SSD takınca biraz önemsemeye başladım ayrıca sıcak bir şehirde yaşıyorum ve yaz da geliyor malum iyi bir soğutucuya ihtiyacım olacak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı