Rehber Notepad++ İle Belirli Bir Karakterden Sonraki Yazıları Silmek

Merhabalar. Bugün yaşadığım bir sorunu çözene kadar detaylı olarak araştırma yaptıktan sonra sonunda çözüme ulaştım. Şöyle ki, atıyorum bir proxy listiniz var ve bu proxy listeyi bir siteden aldınız diyelim ve bu proxy listede IP adreslerin hemen sonunda IP adresine ait ülkeleri de yazmakta. Bunu tek tek silmezsiniz herhalde zor olur. Fakat Notepad++ isimli bir kod editörü yazılımı ile ufak bir regex deseni kullanarak bunu silmeniz mümkün. Bu sorunla karşılaşan arkadaşlar da benim gibi umarım vardır ve çözüm arıyordur. Bu konuyu Türkçe olarak onların da çözmesini sağlamak için böyle bir rehber hazırladım.

İlk önce bir örnek vereyim ve onun üzerinden gidelim. Net anlamanız açısından.

Örnek: XXX.XXX.X.X RU-RU ve XXX.XXX.X.X TR-TR gibi bir proxy listini olduğunu düşünün bir .txt dosyasında alt alta ve bunları dediğim gibi silmek istediğinizi var sayıyorum. Bunu silmek için ilk önce şunu yapmamız gerekecek. Burada tam olarak RU-RU yazan kısımdan önceki boşluk karakterini RegEx deseni ile alıp o boşluktan itibaren hepsini kaldıracağız. Bunu ise aşağıda açıklıyorum.

1. Notepad++ yazılımını kurduktan sonra .txt dosyasınızı açın. Bu Proxy listesi olabilir mesela.
  2. Yazılımı açtıktan sonra ve .txt dosyanızı seçtikten sonra üst kısımda yer alan Search yani arama kısmına tıklıyoruz
    1673303908066.png
  3. Burada Replace yazısına tıklamanız gerekiyor. Yani değiştirmek anlamında.
  4. Karşınıza tam olarak aşağıdaki resimde görüldüğü gibi bir pencere ile karşılaşacaksınız.
    1673304046054.png
  5. Tamam şimdi burada Find what yazan kısıma yani ne bulmak yazan kısıma şu kodu yazın [ ].* ve aşağıda yer alan Regular expression'ı da işaretleyin.
  6. Yani tam olarak şu şekilde
    1673304233099.png
  7. Bu işlemden sonra tek yapmanız gereken Replace with yani ne ile değiştireceksin yazan kısıma klavyeden Space (Boşluk) bırakma tuşuna basıp, daha sonra Replace All demeniz yeterlidir.
    1673304346904.png
  8. Bu arada RegEx yazarken parantez içerisine yazdığınız yazıya da dikkat edin. Örnek: [|].* veya boşluk bıraklmış hali [ ].*
Bu da diğer örnekleri bakabilirsiniz:
Kod:
email:pass | text | text | text | text

Yukarıdaki koddaki örnekte mesela bunu kullanabilirdiniz:
[|].*

Bu arada Regular Expressions nedir ne değildir bu siteden bakabilirsiniz:

Alıntıdır: How to remove everything after a certain character? (notepad++)

Son düzenleme:
Rica ederim kardeşim. Bunu ben çok arıyordum. Biraz ara unutmuştum. Ufak bir arama gerçekleştirerek çözüme ulaştım. Türkçede doğru düzgün bir kaynak olması adına Siz ve Sizin gibi insanlarla paylaşmak ve çözüme ulaşmalarını istedim.

Merhaba. Bugün yaşadığım bir sorunu çözene kadar detaylı olarak araştırma yaptıktan sonra sonunda çözüme ulaştım. Şöyle ki, atıyorum bir proxy listiniz var ve bu proxy listeyi bir siteden aldınız diyelim ve bu proxy listede IP adreslerin hemen sonunda IP adresine ait ülkeleri de yazmakta. Bunu tek tek silmezsiniz herhalde zor olur. Fakat Notepad++ isimli bir kod editörü yazılımı ile ufak bir regex deseni kullanarak bunu silmeniz mümkün. Bu sorunla karşılaşan arkadaşlar da benim gibi umarım vardır ve çözüm arıyordur. Bu konuyu Türkçe olarak onların da çözmesini sağlamak için böyle bir rehber hazırladım.

İlk önce bir örnek vereyim ve onun üzerinden gidelim. Net anlamanız açısından.

Örnek: XXX.XXX.X.X RU-RU ve XXX.XXX.X.X TR-TR gibi bir proxy listini olduğunu düşünün bir .txt dosyasında alt alta ve bunları dediğim gibi silmek istediğinizi var sayıyorum. Bunu silmek için ilk önce şunu yapmamız gerekecek. Burada tam olarak RU-RU yazan kısımdan önceki boşluk karakterini RegEx deseni ile alıp o boşluktan itibaren hepsini kaldıracağız. Bunu ise aşağıda açıklıyorum.

1. Notepad++ yazılımını kurduktan sonra .txt dosyasınızı açın. Bu Proxy listesi olabilir mesela.
  2. Yazılımı açtıktan sonra ve .txt dosyanızı seçtikten sonra üst kısımda yer alan Search yani arama kısmına tıklıyoruzEki Görüntüle 1628354
  3. Burada Replace yazısına tıklamanız gerekiyor. Yani değiştirmek anlamında.
  4. Karşınıza tam olarak aşağıdaki resimde görüldüğü gibi bir pencere ile karşılaşacaksınız.Eki Görüntüle 1628355
  5. Tamam şimdi burada Find what yazan kısma yani ne bulmak yazan kısma şu kodu yazın [ ].* ve aşağıda yer alan Regular Expression'ı da işaretleyin.
  6. Yani tam olarak şu şekildeEki Görüntüle 1628357
  7. Bu işlemden sonra tek yapmanız gereken Replace with yani ne ile değiştireceksin yazan kısma klavyeden Space (Boşluk) bırakma tuşuna basıp, daha sonra Replace All demeniz yeterlidir.Eki Görüntüle 1628359
  8. Bu arada RegEx yazarken parantez içerisine yazdığınız yazıya da dikkat edin. Örnek: [|].* veya boşluk bıraklmış hali [ ].*
Bu da diğer örnekleri bakabilirsiniz:
Kod:
email:pass | text | text | text | text

Yukarıdaki koddaki örnekte mesela bunu kullanabilirdiniz:
[|].*

Bu arada Regular Expressions nedir ne değildir bu siteden bakabilirsiniz:

Alıntıdır: How to remove everything after a certain character? (notepad++)

Merhaba belirli bir karakterden öncesini nasıl silerim?

Peki farklı farklı karakterleri nasıl silebirim acaba
0x9F727EEA.
0xEC6D57E5 gibi farklı farklı şeyleri silmem gerekiyor.

Peki farklı farklı karakterleri nasıl silebirim acaba
0x9F727EEA.
0xEC6D57E5 gibi farklı farklı şeyleri silmem gerekiyor.
Hocam o konuda pek bilgim yok ama dilerseniz ChatGPT'ye sorun. Fazlasıyla yardımcı olacaktır. Muhtemelen onları da silen ekstra karakterler vardır ama denemedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı