NTFS formatındaki diskin içindeki verilere zarar gelmeden FAT32 formatına nasıl çevrilir?

393060

Kilopat
Katılım
2 Aralık 2020
Mesajlar
5.907
Makaleler
3
Çözümler
65
NTFS formatındaki diski içindeki verilere zarar gelmeden FAT32 formatına çevirmek istiyorum. Toplam 300GB'lik dosya attım ve FAT32'ye çevirmek istiyorum.
 
O dosyayı başka disk e çıkartıp biçimlendirip tekrar dosyaları atmak
Doğru bir çözüm. Bu arada eğer FAT32'ye çevirip daha sonra 300 GB dosya atmak isterseniz izin vermeyecektir, FAT32 yalnızca en fazla 4GB dosya destekliyor.

Neden FAT32'ye çevirmek istiyorsunuz?
 
O zaman yukarıda da belirtildiği gibi dosyaları başka bir diske atın ve sonra Windows içerisinden FAT32 şeklinde biçimlendirin. FAT32 yaptıktan sonra en fazla 4 GB dosya atabilirsiniz, haberiniz olsun.
 
Yani şimdi verilere zarar vermeden NTFS'yi FAT32'ye çeviremiyor muyuz?
Neyse PS3'e multiman ile NTFS desteği geliyor. TV'ye de artık flashlarımın birini kullanırım.
 
Son düzenleme:
Yani şimdi verilere zarar vermeden NTFS'yi FAT32'ye çeviremiyor muyuz?
Çevirebiliyorsunuz. Öncelikle dosyaları harici bir diske atacaksınız, daha sonra FAT32 yapmak istediğiniz diski FAT32 biçiminde biçimlendireceksiniz. Dosyalar başka bir diskte kalacak. Daha sonra da tekrardan FAT32 biçiminde olan diske 4 GB dosya atacaksınız. Maalesef FAT32'deyken 4 GB'den daha fazlası desteklenmiyor.
 
Çevirebiliyorsunuz. Öncelikle dosyaları harici bir diske atacaksınız, daha sonra FAT32 yapmak istediğiniz diski FAT32 biçiminde biçimlendireceksiniz. Dosyalar başka bir diskte kalacak. Daha sonra da tekrar FAT32 biçiminde olan diske 4 GB dosya atacaksınız. Maalesef FAT32'deyken 4 GB'den daha fazlası desteklenmiyor.

Hocam biçimlendirme falan falan olmayacak sadece NTFS'den FAT32'ye çevirilmesi lazım.
 

Geri
Yukarı