NTFS'deki Verileri Silmek, NTFS'ye Veri Aktarmak

tortorella

Hectopat
Yer
Antalya
Neredeyse 1 aydır ML4 kullanıyorum fakat yeni fark ettim; diğer HDD'deki verilere müdahele edemiyorum. Onları silemiyorum ya da oraya yeni veriler atamıyorum. Bir salt okunur sorunu diyebiliriz.

Bunu nasıl düzeltebilirim?

Paragon'un sitesinde paralı olduğu yazıyordu ben de google sonuçlarında Seagate'in sitesinde şöyle bir şey buldum. İndirip kurdum.

NTFS Driver for Mac OS | Seagate

Meğer bu da Paragon'muş. Sistem Tercihleri'ne girip NTFS for MAC OS'a girip baktığımda "Etkinleştirildi" görünüyor. Sanırım Seagate HDD kullandığım için lisansı da almış oldum.

Fakat Kullanılabilir NTFS bölümlerinde disklerim görünmüyor. Sorun Seagte diskte NTFS bölüm olmadığı için mi acaba? Çünkü NTFS olan diğer HDD'nin markası WD...

EkranResmi2013-10-09210111_zps131ad9e1.png

Sanal windows kur makineye... Bir ihtimal çözüm olabilir... Garantisi yok..

Bazen öyle saçma sapan cevaplar veriyorsun ki hocam kafamı monitöre vurasım geliyor. Ya FSM aşkına bunun sanal makine ile alakası nedir?

Evet, sorun bölümlerin WD diskte olması olabilir. Bu konudaki en gelişmiş yazılım budur:

Tuxera NTFS for Mac | Tuxera

Paragon'un sitesinde paralı olduğu yazıyordu ben de google sonuçlarında Seagate'in sitesinde şöyle bir şey buldum. İndirip kurdum.

NTFS Driver for Mac OS | Seagate

Meğer bu da Paragon'muş. Sistem Tercihleri'ne girip NTFS for MAC OS'a girip baktığımda "Etkinleştirildi" görünüyor. Sanırım Seagate HDD kullandığım için lisansı da almış oldum.

Fakat Kullanılabilir NTFS bölümlerinde disklerim görünmüyor. Sorun Seagte diskte NTFS bölüm olmadığı için mi acaba? Çünkü NTFS olan diğer HDD'nin markası WD...

EkranResmi2013-10-09210111_zps131ad9e1.png

Bende deneme sürümünü kullanıyordum linkini verdiğiniz yerdeki programı kurunca lisans aktif diyor ama yazma işlemi yapmıyordu. Tekrar deneme sürümünü kurdum bitince alıcam büyük ihtimalle program çok iyi çalışıyor.

Aslında o program muhtemelen çalışıyordur ama HDD markasının Seagate olması lazım ve NTFS bölümlerinin bu HDD'de olması lazım.
Deneme sürümü de 15 günmüş pek işe yaramaz. Ücreti de az değil hani.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı