Çözüldü Ntoskrnl.exe mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

mterol

Centipat
Daha fazla  
RAM
8 GB Samsung DDR4-3200 MHz + 8 GB Micron DDR4-3200 MHz
Ekran kartı
NVIDIA GeForce RTX 3060 Laptop GPU (90 W)
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600H
Herkese merhaba,
Lenovo Ideapad Gaming 3 laptobum 4 gün önce sabah açtığımda mavi ekran verip sıkıntısız bir şekilde yeniden başlayıp açıldı. Daha sonra 2 gün önce God Of War oynarken bir anda kendi kendine 1-2 sn donup kapanıp kendi kendine tekrar başladı. Bu günde sabah sabah Valorant oynarken 3 defa kendi kendine kapanıp açıldı bir tanesinde mavi ekran verdi. Daha sonra yine bu gün birkaç saat önce Youtube'da video izlerken yine mavi ekran verip yeniden başladı. Fakat nedense bu iki mavi ekranın minidump dosyası yok sadece 4 gün önceninki var. O dosyayıda ekledim. Sorun nedir bilenler var ise yardımcı olursa sevinirim. Çözüm kolay ise çözelim fakat diyorsanız ki iş uzun, o zaman direk format atabilirim bilgisayara.
Evet bunu yazarken bir daha mavi ekran verdi ve pc artık açılmıyor. CheckingMedia felan diyor sonra resimlerini eklediğim ekran geliyor ama birşey olmuyor yine aynı ekrana atıyor.

Düzenleme:
Daha demin pc açıldı ama 20sn sonra kapandı yine resimlerini attığım ekrana attı. Mavi ekranda CRITICAL_PROCESS_DIED hatası verdi.

4 gün önceki dmp dosyası

Dosya Ekleri

• 20230806_165524.jpg
    20230806_165524.jpg
    56,1 KB · Görüntüleme: 109
  • 20230806_165540.jpg
    20230806_165540.jpg
    82,3 KB · Görüntüleme: 49
  • 20230806_165427.jpg
    20230806_165427.jpg
    52,1 KB · Görüntüleme: 66
Son düzenleme:
Çözüm
Hocam daha göndermediyseniz ben de mavi ekran almaya başladım ve sorunun ekran kartı sürücünden kaynaklandığını gördüm eğer MUX Switch varsa ve açıksa kapatın ve Windows'u güvenli modda açtıktan sonra DDU ile sürücleri silip tekrar yükleyin.
Mesajınızı geç gördüm. Sabah teknik servis ile telefondan iletişime geçerek win10 yükledik, fakat driverları yüklemeye başlayamadan yine mavi ekran aldım. Teknik servis, sorun yazılımsal değil büyük ihtimalle donanımsal dedi ve fiziki inceleme için servise getirmemizi söyledi. Bende şimdi onarımı ne kadar sürer, üniversite açılmadan hemen geri teslim alıyım diye vakit kaybetmeden öğlen servise götürdüm. İnşaallah serviste sıkıntı yaşamadan hızlıca onarırlar. Yardımlarınız için teşekkürler. Servisten gelince sorun neymiş öğreniriz artık.

ÇÖZÜM:

Evet arkadaşlar 1 hafta aradan sonra bilgisayarı servisten teslim aldım. Anakart arızalı çıkmış ve anakartı değiştirmişler. Şuan bilgisayar bir nevi sıfır oldu. Fakat bilgisayarın seri numarası felan uçmuş gitmiş. Lenovo Service Bridge ve Lenovo Vantage ürünü tespit edemiyor. Driverları manuel kurdum fakat bir güncelleme gelse haberim olmayacak.
1-BIOS güncel mi? Güncel değilse güncelleyin.
2-Windows güvenli modda açılabiliyor mu?
3-BIOS ayarlarını default yapıp tekrar deneseniz.

1-BIOS güncel mi? Güncel değilse güncelleyin.
2-Windows güvenli modda açılabiliyor mu?
3-BIOS ayarlarını default yapıp tekrar deneseniz.

Yardımınız için teşekkürler. PC'de her şey güncel. Güvenli modda bile mavi ekran veriyor. PC canı isteyince açılmıyor canı isteyince açılıyordu. Açıldığında da bir süre sonra mavi ekran veriyordu. Bunda hayır yok dedim format atıyorum şu an. Nasıl bir sorun olduysa artık mavi ekranda farklı farklı hatalar veriyor, sorun giderici sorun gideremiyor. Virüs desem bilgisayara en son 3 hafta önce Cheat Engine indirip birkaç gün sonra sildim onun haricinde hiçbir şey indirmedim. Garip bir durum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam memtest86 ile ramleri test eder misiniz minidump dosyalarını açamıyorum ama yazdıklarınız rakde ya da SSD de hata var gibi duruyor

Memtest86 ile RAM'lerini de test et.
Memtest86 değilde Windows Bellek Tanılama aracı ile test ettim. Test sonucu için pc yeniden başladı ama göremeden yine mavi ekran attı. Artık daha pin giremeden pc mavi ekran veriyor. Güvenli modada giremiyorum. Artık ne yapalım servise göndericem. İnşaallah bi sorun yaratmazlar orada.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı