philodendron
Decapat
Bombadan bombaya değişken bu. Ben genel bir soru soruyorum. Patlamadan ise hayatta kaldığımızı belirtiyorum. Merak ettiğim bombanın türü, etkisi fark etmeksizin hangi hareket daha mantıklı olur"du". Yani kilometreleri bir kenara atın. Şansınız var 20-40 dakika içerisinde şehir dışına, yabani araziye çıkabilirsiniz ya da kalıp 2-3 hafta şehir içinde bir sığınakta, apartmanda vesaire kalırsınız. Bunlardan hangisi mantıklı?Bakın ben size taktiği veriyorum, bombanın çevresindeki ilk 1KM direk kül oluyor, ilk 10KM ise kaçamaz sığınağı yoksa geberir gider. 20KM patlamadan çok etkilenir, Radyasyon bulutları en az 10KM yayılıyor zaten ilk başta. 30KM kaçabilir, belki bir ihtimal, sığınak yoksa kaçsın. 50KM nasipte varsa.
Bombadan bombaya değişken diyorsun, ben ise hocam sana insanların görmüş olduğu (Hiroşima) tarzı bir bombadan gösterdim. Çar bombası atsaydı eğer İstanbul dediğimiz bölge uzun yıllar kullanılamazdı. Büyük bombaysa saklanmaya çalış, küçükse kaçmaya çalış.Bombadan bombaya değişken bu. Ben genel bir soru soruyorum. Patlamadan ise hayatta kaldığımızı belirtiyorum. Merak ettiğim bombanın türü, etkisi fark etmeksizin hangi hareket daha mantıklı olur"du". Yani kilometreleri bir kenara atın. Şansınız var 20-40 dakika içerisinde şehir dışına, yabani araziye çıkabilirsiniz ya da kalıp 2-3 hafta şehir içinde bir sığınakta, apartmanda vesaire kalırsınız. Bunlardan hangisi mantıklı?
şimşek değil miydi o?Hocam kaçabileceğiniz kadar uzak ise kaçmalısınız bence. Eğer içinizden atom bombası patladıktan sonra gelen ışığın süresini sayarsanız geçen saniye kadar kilometre uzaktadır tarzı bir şey okumuştum.
Aynı şekilde, bombada öyle diye hatırlıyorum. İkiside ışık-ses ilişkisi hocam?şimşek değil miydi o?
@körbiginar ışığın süresi ölçülmez, oradaki amaç ışık göründükten sonra sesin gelmesini beklemektir. Ses ve ışık arasında geçen zamandan mesafe hesaplanır.
@imnersen en yıkıcı ama en temiz nükleer bomba deniyor Tsar/Çar için. Öyle bir bombanın patlamadan sonra radyasyon etkisi daha az olurdu.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.